МВР анонсира нова информация около Петко Сертов

18923
МВР анонсира нова информация около Петко Сертов
Снимка: БГНЕС

МВР разполага с нов запис от камера, на който е заснет бившият председател на ДАНС Петко Сертов. Информацията съобщи в ефира на bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той обеща записът да бъде показан през следващата седмица.

"Ние ще покажем запис на г-н Сертов в колата - как я управлява сам. Може да се направи съвсем ясен извод, че г-н Сертов не се е крил на гръцката граница", добави Лазаров.

МВР оповести маршрут на движението на Сертов до границата с Гърция

След куп изприказвани думи, след куп догадки и предположения, МВР официално оповести данни как и откъде се е движел бившият шеф на ДАНС...

Петко Сертов е в неизвестност от 5 декември. МВР сподели своето „обосновано предположение”, че той е напуснал страната и е отишъл в съседна Гърция, позовавайки се на кадри от охранителни камери в на границата. Властите обаче се въздържат от категорични твърдения заради неясния образ на картината, въпреки че мъжът на нея отговаря на описанието на Сертов, а колата му – на описанието на автомобила, с който се придвижва бившият шеф на ДАНС.

На въпрос дали с промените в Закона за МВР, свързани с поста на главния секретар, някой се опитва „да му скрои шапката“, Лазаров отговори: „Времето ще покаже“. По отношение на връщането на ГДБОП в МВР той коментира: „Едва ли е най-важният въпрос е къде ще бъде ГДБОП. По-важно е дали ще бъде централизирана“.

Според Лазаров трябва да се обърне внимание на това как ще се противодейства на проблемите пред националната сигурност, какъвто е например миграционният натиск.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими