Майката на Ана-Мария: До март давам срок на държавата, иначе отивам в Страсбург

12605
Майката на Ана-Мария: До март давам срок на държавата, иначе отивам в Страсбург
Снимка: БГНЕС

Отговор какво се случи с разследването на случая с болната от аутизъм Ана-Мария няма. Това заяви Радосвета Симеонова, която е поканена в Шесто РПУ, за да се запознае с материалите по досъдебното производство.

Искрено се надявам човекът, който аз смятам, че е посегнал на дъщеря ми, да бъде отстранен от IV-то помощно училище, каза Симеонова. Не знам кой е, но там нищо не се е случило – персоналът е същият, подчерта тя пред Нова телевизия.

ДАЗД започва проверки в помощните училища

Служители от Главна дирекция "Контрол по правата на детето” към Държавната агенция за закрила на детето започват проверки в помощ...

Категорично ще си търсим правата пред Европейския съд в Страсбург. До края на март трябва да бъде посочен кой е човекът. Всеки път, когато медиите се разшумят, се придвижваме малко напред. Не може в тази страна да има такова отношение към деца в неравностойно положение, каза Радосвета Симеонова.

Състоянието на Ана-Мария не е добро. Има периоди, в които няма конкретна причина да е неспокойна, но тя изпада в истерия и говори много – за чичкото, къде я е пипал. Ана не е родена аутист – тя е отключила това състояние на около 3 годинки. Това се е случило след операция на клепача на едното око, когато е преживяла стрес заради манипулацията.

Ана е наясно, че много се говори за нея. Доста време ни трябваше да я убедим, че няма да я върнем в IV-то помощно училище, сподели майката. Сега с нея работят специалисти от ресурсен център.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com