Масови арести в операция за незаконни имигранти на МВР

5923
Масови арести в операция за незаконни имигранти на МВР
Снимка: БГНЕС

В продължение на няколко часа МВР извърши мащабни проверки за незаконно пребиваващи на територията на цяла България, съобщават от вътрешното ведомство.

Според първоначалните данни, в рамките на операцията са проверени 4542 обекта и 8629 души. Задържани са общо 86 български и чужди граждани, а образуваните досъдебни производства са седем. Установени са осем души, обявени за общодържавно издирване, както и един търсен автомобил, информира Агенция "Фокус".

А с бежанците накъде?

"Връщат ни 7500 бежанци. Компетентните органи обмислят редица мерки, сред които ускореното търсене на бивши казарми за настаняване на н...

В акцията, стартирала в 6.00 часа тази сутрин, участваха служители на главните дирекции “Национална полиция” и “Гранична полиция”, на Дирекция “Миграция”, СДВР и областните дирекции на МВР в страната. В хода на мащабните действия са извършени проверки на места, където се събират чужденци с различен статус на пребиваване, както и хосписи, хотели и частни квартири, за които съществуват данни за настаняване на чужденци със статут на бежанци или хуманитарен статут. Инспекции са направени и в заведения за хранене и търговски обекти.
Полицейските служители са проверявали и за наличието на наркотични вещества, хладно и огнестрелно оръжие, боеприпаси и взривни вещества. Действията са включвали и установяване на противозаконно отнети моторни превозни средства, обявени за издирване чужди и български граждани. Извършван е и контрол за спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com