Московски нареди проверки по граничните пунктове

3905
Московски нареди проверки по граничните пунктове
Снимка: БГНЕС

Месец-два ще има много динамични проверки по граничните пунктове срещу нерегламентирания превоз на пътници и товари. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в предаването „Денят започва” по БНТ във връзка с извършена изненадваща проверка на митница „Свиленград” на Автомобилната администрация срещу нерегламентирания превоз на пътници и товари.

„Проверката е в контекста на всички усилия, които държавата полага за въвеждане на малко по-строги санкции, особено за граничните пунктове. През последните месеци имаше сериозна тема и с контрабанда, и с нерегламентирани превози”, заяви той. Министър Московски обясни, че две мобилни лаборатории на „Автомобилна администрация” в момента извършват проверки – едната е при тежкотоварните автомобили, другата – при автобусите.

Московски: Заради реформи без пари, инвестиционната програма на БДЖ изостана

Що се отнася до БДЖ, реформите се правят с пари. През изминалия мандат се опитахме да направим реформи без пари и предприехме непопул...

„Съставени са 15 акта до момента, 47 автобуса са проверени. Най-общо в 4-5 категории са нарушенията”, каза той и допълни, че при автобусите, които влизат към територията на България, няма констатирани технически проблеми, но има нарушения в тахографските шайби и липса на документи, които се изискват за лицензиран превозвач, като са съставени актове.

По димите на министъра проверките ще продължат и по другите гранични пунктове, а месец-два ще има много динамични проверки. „Зачестиха доста произшествията с нерегламентиран превоз – това е основната причина да се задействаме”, посочи министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com