Мъж стреля и се барикадира в дома си в Бузовград

14100
Мъж стреля и се барикадира в дома си в Бузовград
Снимка: БГНЕС

Рано тази сутрин въоръжен мъж се барикадира в къщата си в Бузовград. След няколко часова акция мъжът бе арестуван.

Няколко са първоначалните версии на среднощния инцидент, разиграл се в казанлъшкото село.

Пожар избухна в складове на военния завод "Арсенал"*

Огромен пожар избухна по-рано тази вечер в складове с оръжия и боеприпаси над село Бузовград (намиращ се на 5 км от Казанлък), предаде ...

62-годишният пенсионер Ибрям Караасан, бивш оръжейник във военния завод "Арсенал" в Казанлък, беше задържан след 05.00 часа сутринта, след като два часа след полунощ на телефон 112 бил подаден сигнала за стрелба.

В продължение на няколко часа полицейски екипи обсаждаха къщата на Ибрям. Мъжът се бе барикадирал вътре и отказваше да излезе. Домът му се намира в близост до болницата за лечение на деца с физически и умствени увреждания. След около 4 часа Ибрям излезе от дома си без насилие и веднага бе задържан от служителите на реда.

Негови съседи не потвърдиха информацията, че е освидетелстван като психично болен. Те обаче заявиха, че напоследък се е държал доста неадекватно и е избухвал и за най-дребно нещо. Изстрели са се чували редовно от дома му.

Съседка на Ибрям разказа пред БГНЕС, че стрелбата станала след скандал между Ибрям и роми от Бузовград. След 01.00 часа след полунощ Ибрям Караасан тръгнал с туба бензин към къщата на ромите и залял постройката. Живеещите вътре обаче са го видели и подгонили. Ибрям тръгнал да бяга към дома си и произвел няколко изстрела срещу тях.

Разследват убийство на възрастна жена в Бузовград

Възрастна жена от казанлъшкото село Бузовград е намерена мъртва в дома си, съобщи БГНЕС.Жената има видими следи от наранявания по лицет...

От полицията съобщиха само, че сигналът към телефон 112 е получен още в 01.50 часа през нощта. Ибрям бе задържан след 05.00 часа сутринта. Според информацията от полицията 62-годишният мъж е бил в нетрезво състояние и имало свада със съседи от селото. При скандал Ибрям побягнал към дома си и по пътя произвел изстрели с оръжие.

В момента в дома на Ибрям се извършва обиск. Проверява се и лек автомобил със счупени стъкла. В хода на процесуално-следственото действие е открита и иззета самоделна пушка.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата. Продължава изясняването на обстоятелствата по случая.

Припомняме, че на 14 март тази година 53-годишният Петко Петков от Лясковец стреля по командоси, които отишли да го обезвредят в дома му заради серия от сигнали на хора, че е опасен. При престрелката загина Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма, а трима негови колеги бяха ранени. Драмата се разигра в дома на барикадиралия се Петко, близо до училището в Лясковец.

3-ма загинаха при нападение на автобус в Норвегия

Въоръжен с нож мъж се е опитал да отвлече автобус в западна Норвегия. Най-малко трима души са загинали. Полицията е задържала нападате...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com