Над половин тон марихуана заловиха на Кулата

5400
Над половин тон марихуана заловиха на Кулата

545 кг. марихуана с произход от Албания са задържали на КГПП Кулата. Акцията е реализирана с участието на Агенция Митници, ГП и новосформираното звено "Наркотици" към ГДБОП.

Това съобщиха на специална пресконференция в Петрич главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и говорителят на Окръжна прокуратура Весела Стоилова.

Откриха 57 кг марихуана в микробус на Дунав мост II

Близо 57 кг марихуана в двоен под на микробус откриха митническите служител в района на ГКПП Дунав мост ІІ Видин – Калафат. Тов...

"В началото на април колегите от новосформираното звено получават информация от партньорска служба, че България е част от канал за транзит на наркотични вещества, поясни Костов. Той поясни, че гръцка фирма, регистрирана в България, ползва за транспорта на наркотичните вещества товарни автомобили с българска регистрация. "Бързо е установен оперативно интересен кръг от гръцки фирми и товарни автомобили.

Информацията се прецизира и се започва наблюдение", допълни Костов. Според него първата реализация на партньора от европейските служби е реализирана на 19 април във Великобритания, когато е задържан 25 кг кокаин. Задържаните при тази акция са албански граждани. "На 29 април автомобил с българска регистрация се явява на ГКПП Кулата, Гранична полиция информира ГДБОП и заедно с колегите от АМ започват щателна проверка", каза Костов.

 "Шофьорът на автомобила с българска регистрация е 44-годишен гръцки гражданин Георгиус Клеанатос, издирван в Шенгенската информационна система. На същия е наложена постоянна мярка задържане под стража. Работата по случая продължава" каза прокурор Весела Стоилова, говорител на ОП.

 Наркотикът е открит, след като автомобилът е преминал през рентгена на АМ на 30 април. Наложило се е с помощта на кран да повдигнат шасито и да открият подредените 275 пакета, положени в шасито под товара, който е бил натоварен с пластмасови изделия. "Автомобилът е тръгнал от Албания през Гърция и България с крайна дестинация Белгия, цената на дребно на заловената марихуана в Белгия е 2.5 млн. евро, каза Цветан Панков, началник отдел Наркотици в ГДБОП.

Марихуана за 3 милиона лева откри МВР в румънски камион

При съвместни акции на МВР и Агенция "Митници" са иззети голямо количество цигари, алкохол и марихуана. Това съобщиха от пресцентъра на...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com