Нападателят на Вики е задържан на границата с Гърция

18552
Нападателят на Вики е задържан на границата с Гърция

Алжирецът Салахедин Бин Аладин, който е основен заподозрян за нападението над 20-годишната студентка Виктория Христова, е бил задържан при опит да напусне България през гръцката граница. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров пред журналисти за задържането на нападателя на Виктория, предаде Агенция “Фокус”.

За издирването на нападателя на 20-годишната Виктория Христова, главният секретар на МВР каза: "След като проведохме оперативно-издирвателните мероприятия в неделя, установихме самоличността на лицето, в понеделник колегите предприеха процесуално-следствени действия, които да изразят обективно всичко в досъдебното производство".

Нападателят на Вики е в Благоевград, твърди свидетелка

Мъж, който прилича на нападателя на 20-годишната Виктория Христова - Салахедин Бин Аладин от Алжир е забелязан в благоевградския кварт...

По думите му - полицията е блокирала района на село Мезек в област Хасково, община Свиленград, тъй като е имало информация, че лицето е направило опит да напусне България, през границата с Гърция.

Направена е била блокада на селото, а служители на "Гранична полиция" са блокирали границата. Лицето е било задържано от гръцка страна. В момента пътува към София, като е изпратен екип, който да го докара. Установен е и негов помагач, българин, който е от София, и който е осъществявал логистиката по транспортирането му извън границата.

Аладин е задържан около 20:40 часа снощи, когато служителите на МВР са получили информация от гръцките служители от участък Орестиада, каза главният секретар на МВР.

Още вчера от Благоевград дойде сигнал, че алжирецът е забелязан там. Според Лазаров обаче Аладин се е движел през Пловдив, а след това е отишъл до село Мезек - всеки път с такси и на крачка пред преследващите го полицаи. Арестът му е станал факт в Орестиада, а след това е предаден на българската полиция.

Нападателят на 20-годишната Виктория е влязъл в преди година в България

Нападателят, който наръга многократно с нож 20-годишната студентка по политология Виктория Христова в центъра на София, е влязъл в Бълг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com