Не повдигнаха обвинение на съпругата на Цветан Василев

15324
Не повдигнаха обвинение на съпругата на Цветан Василев
Снимка: БГНЕС

Съпругата на Цветан Василев - Антоанета, беше разпитана в продължение на почти 3 часа в Столичната следствена служба. Тя беше повикана от прокуратурата като свидетел по досъдебно производство за пране на пари срещу нея и съпругът й.

Пред журналисти адвокатът на Антоанета Менко Менков каза, че не са й повдигнати обвинения. Разпитът й се е водил основно около въпроса за имота на семейството в Швейцария. Половината от средствата, с които имотът е закупен, са лични - на Цветан Василев, а другата половина са изтеглени от швейцарска банка, информира БТА.

Б. Сарафов: Надявам се Цветан Василева да се предаде, след като твърди, че е невинен

Надявам се Цветан Василев да се предаде, след като твърди в многобройните си изявления, че е невинен. Нека тогава да се предаде и да до...

На следователите са представени  всички необходими документи за придобиването на въпросния имот. Той струва 20 млн. швейцарски франка, информира агенция "Фокус".

Във връзка с обвиненията срещу Василев за източването на КТБ, съпругата му се въздържа да коментира. Тя допълни, че мъжът й цели оздравяване на банката.

"Това източване е доста спорно, то е фарс, просто някой така е решил”, каза Василева във връзка с обвиненията. Тя отказа да коментира кой е организирал този фарс, но посочи, че парите все още са в банката.

Около одитния доклад на Българска народна банка, Антоанета Василева коментира, че става въпрос за тълкуване, което обслужва интересите на одиторите и това което са заяви предварително като очаквана информация и резултат, информира Дарик радио.

Василев дал 20 млн. евро за имот в Швейцария, но нямало да го ползва

Протестите заради КТБ се получиха заради БНБ и заради прокуратурата. Това подчерта изрично адвокатът на Цветан Василев – Констант...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com