Не знам кой прокарва в медиите мероприятието "Кокаинови крале", казва Лазаров

13285
Не знам кой прокарва в медиите мероприятието "Кокаинови крале", казва Лазаров
Снимка: БГНЕС

На 21 февруари тази година проведохме операция съвместно с френските служби, при която беше задържано рекордно количество кокаин по информация на българските служби – 1400 кг. След това имаше и акции в България. Бяха направени спекулации, че обиските в автокъщите на Орлин Алексиев са политическа атака. Има обаче данни, че има връзка с хванатия кокаин във Франция, подчерта главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в предаването „Лице в лице”.

На въпрос дали МВР и ДАНС са открили нещо, което да свързва Алексиев с „Кокаинови крале”, Лазаров отвърна, че са намерени материали и че те са включени към досъдебното производство. Дали тези материали ще се превърнат в доказателства, ще стане ясно след приключване на следствието, подчерта главният секретар на МВР. И добави – ние не сме търсили наркотици в автокъщата на Алексиев, а не документи.

Действията на полицията срещу Алексиев са напълно обосновани, каза Йовчев

Вече казах това на излушването в Комсията по вътрешна сиурност - няма нова информация. Всички действия, които са предприети, включителн...

Лазаров заяви, че средства на Столична община са пренасочвани през Общинска банка чрез търговско дружество "Чистота" към фирми на Матей Боев, който е приближен на Гълъбин Боевски. За Боев единд друг вътрешен министър твърдеше, че е свързан с „Кокаинови крале”, не съм го твърдял аз, каза още главният секретар на МВР. Той отказа да потвърди или отрече, че Христо Ковачки е подал сигнала за средствата през Общинска банка.

Щуротии не ми се коментират – така Лазаров отвърна на твърденията на ген. Атанас Атанасов, който заяви, че през Общинска банка има прекарани схеми за купуване на гласове от партията на Ковачки „Лидер” и те се прехвърлят към „България без цензура”. Жена ми казва – защо се занимаваш с тази агитка (бел. ред. – ген. Атанас Атанасов и Румен Петков), които фигурират във всички скандали през последните 15 години, иронизира главният секретар на МВР.

Започвам да си мисля, че действително има активно мероприятие – вижте кой подаде сигнал до Вътрешната комисия пред парламента и защо два месеца в медиите стои темата „Кокаинови крале”. Ние знаем, че някои лица, свързани със „знаем кой е кръстникът на „Кокаинови крале” (бел. ред. – Евелин Банев-Брендо), не са разработвани и проверявани както трябва – да излезе някой да ме опровергае, заяви Лазаров. И посочи като такова лице Матей Боев.

Главният секретар на МВР призна, че през 2006 година много усилено се е работило по „лицето Евелин Банев”. Преди седмица Румен Петков каза, че тогава обвинението е било почти готово и после е имало теч на информация, а след това години наред никой не е закачал Брендо.

БСП връзва Цветанов и Алексиев с наркотрафик, Цветанов обвинява Миков

След бивш вътрешен министър, подсъдим по няколко дела, бивш общински съветник, заловен с кокаин и освободен при неясни обстоятелства ...

МВР няма политически противници, ние работим по закон, категоричен е Лазаров. И заяви, че никога не е свързвал името на Бойко Борисов с наркотрафик. Главният секретар на МВР каза, че полицейските сили са били много толерантни с протестите и че не си спомня да са събирани списъци с членове на ГЕРБ във Варненско. Той отрече да е имало подслушване на концерт на Николина Чакърдъкова и дали там ще има политически речи на хора от АБВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com