Неофициално: Данъчните декларации на Ирена Кръстева не излизат с 300 хил. лева

23359
Неофициално: Данъчните декларации на Ирена Кръстева не излизат с 300 хил. лева

Данъчните декларации на майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева не излизат с 300 хил. лева. Това е установила проверката на прокуратурата по сигнала на „Протестна мрежа” за организирана престъпна група срещу Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков, твърди „Медияпул”, позовавайки се на свои източници.

Още в края на юни изявление на главния прокурор Сотир Цацаров по темата наведе на мисли за нещо нередно. Тогава обаче Цацаров обясни, че чака повече данни от НАП. От приходната агенция уточниха, че са пратили всичко необходимо на държавното обвинение на 13 юни, като допълнително са пращани данни до 21 юли и вече няма какво повече да се иска от агенцията по въпроса.

Вторият директор на купувача на медийната империя на Кръстева е на преклонна възраст

Между 85 и 89 години – това е възрастта на един от директорите на Media Maker Limited, която, според писмо на Ирена Кръстева до Б...

От държавното обвинение обаче твърдят неофициално, че е имало забавяне на констатациите от ревизиите, както на Пеевски, така и на новия политик Николай Бареков, около чието финансово състояние витаят сериозни съмнения. Той продължава да отрича, че политическата му авантюра е финансирана от Цветан Василев, въпреки признанието на самия банкер, че помагал за телевизионното му предаване "България без цензура", което впоследствие прерасна в партия със същото име.

Макар че около две трети от сигнала на "Протестна мрежа" са посветени на Пеевски, проверката е зациклила и през последните месец и половина не е помръднала. Реално осветен беше банкерът и мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, чиято банка мина под специален надзор, той самият още е в чужбина, а четирима негови служители са обвинени в източване на 206 млн. лева от КТБ. Днес обаче стана ясно, че СГС отказа на прокуратурата спиране на досъдебното производство по сигнала, че Цветан Василев е поръчал убийството на Делян Пеевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com