Обвиненият за убийството на британката в Маломир остава в ареста; твърди, че е невинен

6253
Обвиненият за убийството на британката в Маломир остава в ареста; твърди, че е невинен
Снимка: Thinkstock

Обвиняемият за убийството на британка в ямболското село Маломир остава в ареста, предаде БНР. 40-годишният Иван Маринов твърди, че е невинен.

Ямболската окръжна прокуратура обвини Маринов, че е изнасилил и убил 67-годишната Джанет Бенет в нощта на 30 срещу 31 юли.

Приятели на убитата у нас британка са я предупреждавали да не идва в България заради престъпността

Приятели на 67-годишната британска гражданска Джанет Елизабет Бенет, която беше убита в ямболското село Маломир, твърдят, че са е преду...

Преди съдебното заседание Иван Маринов заяви категорично, че не изнасилвал и убивал жената и дори не я познава. Самият той призна, че е извършвал кражби и няколкократно е лежал в затвора, но никога не би посегнал на човек. Маринов представи на съдията и четири листа саморъчно написани обяснения какво е правил на 30 и 31 юли до арестуването му.

„Не знам защо мен са задържали, защото съм по-лесната бройка, защото съм съден”, каза обвиненият в съда. Мъжът се оплака от полицейско насилие. Според защитата няма доказателства, че той е убиецът, а в ДНК-анализа имало противоречия.

Служебният защитник Анелия Димитрова заяви, че единствените доказателства срещу подзащитния й са данните от ДНК експертизата, но и те не са категорични.

"Тъй като материал е открит само по кибритена кутия и по едни къси дънкови панталони, сиви, за които няма доказателства, че са на подзащитния ми. Те са били на местопрестъплението", каза адвокатът.

Задържаха мъж с 1 килограм кокаин

Варненец е задържан с 1 кг кокаин. 35-годишният мъж е привлечен като обвиняем за държане без надлежно разрешително с цел разпространени...

Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Междувременно стана ясно, че в деня след убийството съпругът на жертвата е получил инсулт. Той е настанен в ямболската болница и е в тежко състояние, предаде bTV.

Приятели на 67-годишната британска гражданска Джанет Елизабет Бенет, която беше убита в ямболското село Маломир, твърдят, че са е предупредили да не се мести в България заради високата престъпност в страната, писа британският в. Daily Mail.

В четвъртък миналата седмица британката беше убита по особено жесток начин, като е била нападната, докато разхожда кучетата си. Жената е живеела в България заедно с 70-годишния си болен съпруг от пролетта. В България двамата идват от Алтънкум, Турция.

Задържан е един от извършителите на банковия обир в Айтос

Един от извършителите банковия обир в Айтос вече е задържан, съобщи "24 часа". Преди два месеца двама с каски за мотоциклет нахлуха в ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com