Оградата по границата с Турция не спира бежанците

34192
Оградата по границата с Турция не спира бежанците
Снимка: БГНЕС

 

От завършването на строежа на оградата (3 метра висока и 33 км дълга) на границата с Турция вече има 6 опита за проникване на наша територия с рязане или прескачане. Информацията съобщи шефът на Гранична полиция Захарин Пенов. Двамата с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров инспектираха новото съоръжение на граничната бразда на 268-ма пирамида край Елхово.

"Два са вариантите за справяне с миграцинния натиск, който е много силен", каза Лазаров. Той обясни, че от началото на тази година миграционният натиск към страната ни е увеличен 3.6 пъти. България е един от естествените маршрути за Западна Европа, поясни главният секретар с допълнението, че останалите направления са Италия, Испания и Гърция, където също се наблюдава увеличен в пъти миграционен натиск, информира МВР.

Служебното правителство ще строи истинска ограда на границата с Турция

Ще се отделят средства и ще се подготви проект за цялостно покриване на границата с Турция, откъдето върви основният бежански поток. Т...

Първият вариат за справяне с натиска е опасването на цялата полоса от Капитан Андреево до Резово с още 131 километра телено съоръжение като досегашното. По предварителни разчети спиращата бежанците от юг стена щяла да струва към 40 милиона лева, пише "Труд".

Вторият бил назначаването на пазачи за физическа охрана, който бил по-социалният вариант. Той щял да излезе като пари приблизително колкото първият, но за година време. 800 души щели да бъдат ангажирани, ако се стигнело до това решение.

Възложил съм задачата и главният секретар на МВР е започнал разработването на проект за изграждане на цялостно съоръжение по нашата граница с интегрирано видео наблюдение, за да може много по-малко хора да бъдат ангажирани с охраната на границата. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов, предаде БГНЕС. 

Сегашните 33 километра тел още не били предадени на МВР от военното министерство и нямали акт 15. За тях бяха похарчени 9 милиона лева при проектна стойност на проекта 5 милиона, което предизвика серия от скандали. Отделно над 1000 полицаи от цялата страна бяха командировани след разрастването на бежанската вълна.

Приключи изграждането на оградата по турската граница

Приключи изграждането на оградата по българо-турската граница. Министерството на отбраната, чрез съвместни комисии с представители на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com