Окончателно: 10-годишни присъди за убийството на Севиля

6045
Окончателно: 10-годишни присъди за убийството на Севиля
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила присъдата на Софийският апелативен съд (САС) за убийството на 19-годишната Севиля Райчева през май 2011 г.

В средата на миналата година двамата подсъдими Антон Ангелов и Янка Младенова бяха осъдени на десет години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Без присъда по делото за катастрофата край Луковит

Окръжният съд в Ловеч не се произнесе и днес по делото срещу мъжа, обвинен в предизвикване на катастрофата край Луковит, при която заги...

Първата инстанция Софийски градски съд (СГС) осъди Антон Ангелов на 10 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим и оправда подсъдимата Янка Младенова. Втората – Софийският апелативен съд, обаче отмени оправдателната присъда и осъди и Янка Младенова на 10 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим. САС ги осъди за умишленото убийство на Севиля по особено мъчителен начин.

Делото пред ВКС се гледа след жалби на Янка Младенова и Антон Ангелов и на родителите на Севиля Райчева. В съдебното заседание представителят на Върховна касационна прокуратура изразява становище за неоснователност и на трите жалби. Обвинителят моли за оставяне в сила на присъдата на САС. Последната трета инстанция преценява, че и трите жалби са неоснователни и оставя в сила присъда на Софийски апелативен съд като правилна и законосъобразна.

Решението не подлежи на обжалване и протест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com