Оправдаха Цветан Цветанов по делото за мобилно подслушване

14493
Оправдаха Цветан Цветанов по делото за мобилно подслушване

Софийският градски съд оправда бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по делото за мобилното подслушване.  По това дело депутатът от ГЕРБ в това НС е подсъдим с тримата бивши директори на СДОТО Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов.

По-рано стана ясно, че прокуратурата не проддържа обвиненията, които повдигна по делото. Един от наблюдаващите прокурори Чавдар Ангелов обясни, че не са поддържали обвиненията по простата причина, че с последното изменение на Закона за МВР от юни миналата година е изменен текст от закона, който казва, че вменените на тримата директори на СДОТО престъпления се явяват криминализирани единствено по време на война, бойни действия или при мисии в чужбина.

Съдията на делото срещу Златко Баретата поема второто дело срещу Цветанов

Съдия Петър Гунчев е човекът, който ще води делото по второто обвинение срещу бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов. Т...

"Ние никога не сме били притеснени за изхода на това дело, моят подзащитен не е извършил престъпление. Декларирали сме това от самото начало", каза адвокатът на Цветанов Менков Менков. Той добави, че незаконно подслушване никога не е имало. Поведението на бившия министър винаги било съобразено със закона.

Прокурор Ангелов заяви по-рано, че краят на това дело е бил предизвестен от изменението на НК.

БГНЕС припомня, че срещу Цветан Цветанов има три дела в съда. Другите две стигнаха до втора съдебна инстанция – Софийския апелативен съд. Там те започнаха и приключиха в рамките на един ден. Очаква се произнасяне на съда. Едното от тях е за отказаните СРС-та, по което Цветан Цветанов чу от градския съд осъдителна присъда от 4 години затвор. Те му бяха отсъдени, след като съдът го призна за виновен в това, че той пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции "Не!!!" на шест искания за СРС-та. Второто дело, по което се чака произнасяне е за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия шеф на БОП Велико Търново Орлин Тодоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com