Орлин Тодоров се отърва с лека присъда

19386
Орлин Тодоров се отърва с лека присъда
Снимка: БГНЕС

Бившият великотърновски антимафиот Орлин Тодоров, замесен в скандала с екс вътрешния министър Цветан Цветанов, бе осъден на 1 година условно. Той ще трябва да плати и глоба от 2000 лв., както и разноските по делото, които възлизат на 2032,65 лв. Наложената му парична гаранция пък е от 6000 лв., припомня Дарик радио.

Присъдата бе произнесена от окръжния съдия Пламен Борисов. Подсъдимият бе признат за виновен само по едно от повдигнатите обвинения, а именно за разгласяване на класифицирана информация, събрана със СРС- та, на свидетелите по делото Петър Христов, Красимира Михайлова и Екатерина Праматарова.

По обвиненията за разгласяване на държавна тайна по досъдебни производства, злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица да нарушат служебните си задължения при разследвания и наказателни производства Тодоров бе оневинен.

Ловешкият обвинител Валентин Вълков, който поиска осем години затвор за бившия антимафиот, заяви че след като се запознае с мотивите на Окръжен съд- Велико Търново ще обжалва в законоустановения срок. Самият Тодоров коментира лаконично, че след като преспи ще реши какво да предприеме.

Прокуратурата иска осем години затвор за Орлин Тодоров

Осем години лишаване от свобода поиска прокурор Валентин Вълков за бившия директор на Териториално звено „Борба с организиранат...

Тодоров е бивш шеф на Териториалното звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново. Той бе обвинен, че е изнасял класифицирана информация и е контактувал с лица от престъпния свят. Бившият вицепремиер Цветан Цветанов пък бе осъден на 4 г. заради това, че е възпрепятствал използването на СРС срещу Тодоров.

Цветанов - за това, че не е разрешил шест пъти използването на СРС срещу Орлин Тодоров, бившият министър получи 4 г. затвор от Софийския градски съд.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/temida/2014/06/09/prokuraturata-poiska-8-g-zatvor-za-orlin-todorov.228342

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com