Още едно животно почина в столичния зоопарк, други са болни

19614
Още едно животно почина в столичния зоопарк, други са болни
Снимка: БГНЕС

Бебе козирог почина в зоологическата градина.

Зоопаркът продължава да е затворен заради мистериозната смърт на няколко животни в последните дни. През почивните дни издъхнаха камила, бизон и няколко гаури. Днес пък стана ясно, че бебето козирог е починало, а другите козирози не се чувстват добре, съобщи Стандарт.

Търсят причината за смъртните случаи в столичния зоопарк до петък

Един як, три гаура и една камила, чиито клетки се намират в съседство една до друга, са покосените животни. Изпратени са микробиологичн...

"Веднага разпоредих на директора на зоопарка да затвори зоопарка, докато не излязат важните резултати, да се разбере причината за смъртта на животните", заяви Фандъкова.

Тя обясни, че и вчера, и днес е разговаряла с шефовете на Агенцията за безопасност на храните и със Столичната здравна инспекция, чиито екипи са изпратени веднага след получаването на сигнала. В момента на място също има техни екипи.

Фандъкова заяви, че е разговаряла и с директора на РЗИ, който е уверил, че за хората няма никаква опасност, но все още се чакат твърди резултати от изследванията, за да може да се вземе решение кога ще отвори зоогическата градина.

Ако бъде потвърдена безопасността на зоопарка, той ще отвори врати.

Затвориха софийския зоопарк заради умрели животни, отричат "син език"

Временно се затваря достъпът за посетители до Столичния зоопарк. Днес следобед ветеринарни лекари и екип на Агенцията по безопасност н...

„Това, което ме безпокои изключително много е състоянието на някои животни - все още не е добро. Екипи са на място, разпоредила съм директора на зоопарка да не пести нито средства, нито екипи, за да може да се направи най-доброто за животните и всички, които могат да бъдат спасени", обясни Фандъкова.

Тя каза още, че в момента се изследва храната, която им е давана, водата, която са пили, пространството, в което са живели. Очаква се и намеса на полицията, защото на този етап нищо не може да бъде изключено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com