Осъдиха Първа АГ болница заради срутване на мазилка, паднала върху бебе

13598
Осъдиха Първа АГ болница заради срутване на мазилка, паднала върху бебе

Година и половина, след като мазилка се откърти и падна върху майка и новородено дете в бившата болница „Таня Киркова", бащата осъди лечебното заведение и получи обезщетение.

Като по чудо инцидентът от 2012 г. се разминава без жертви - при рухването на тавана майката прикрива с тялото си своята тридневна рожба. Още тогава Ясен Христов се закани, че ще съди болницата, а от лечебното заведение обявиха, че ще търсят сметка за некачествения ремонт. Директорът беше уволнен.

Уволниха шефа на Първа АГ болница заради инцидента с падналата мазилка

Уволниха шефа на столичната Първа АГ болница „Света София” заради инцидента, при който мазилка падна върху новородено и к...

„Ние сме удовлетворени...Станалото - станало, слава Богу, размина се без сериозни последствия за нас, и за детето, но наистина хората, които поддържат подобни имоти трябва да се замислят и да вземат необходимите мерки", каза бащата пред bTV.

Според вещите лица, от тавана на ВИП стаята се е срутила мазилка с обща тежест на парчетата от над 60 килограма. При ремонта тя е била лепена директно върху тухла.
От болницата няма да обжалват. „Не беше правилно да се обжалва. Това е един стрес, който не е изпадал в такова положение, не може да прецени. Някой дори биха убили. Така, че ние въобще не сме обжалвали", подчерта д-р Валентина Григорова.

Семейството планира да дари присъдената сума.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com