Пеевски и майка му плащат още 300 хил. лева данъци, проверката на Бареков продължава

25319
Пеевски и майка му плащат още 300 хил. лева данъци, проверката на Бареков продължава

Данъчна ревизия на семейство Пеевски доведе до плащането на още над 300 хил. лева налози на държавата. Това заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

На 8 август се появи информация, че данъчната декларация на майката на Пеевски - Ирена Кръстева, не излиза с 300 хил. лева. "Пропускът" е установен в рамките на подадения от "Протестна мрежа" сигнала за организирана престъпна група от страна на Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.

Действията на прокуратурата доведоха до плащане на данъци в държавната хазна. Мисля, че нашите действия доведоха до положителен за страната и фиска резултат, коментира още Сарафов. Той съобщи, че данъчната проверка на Николай Бареков все още не е приключила, защото проверката обхваща и тази година.

"По отношение на Цветан Василев прокуратурата е направила всичко необходимо, което е за всеки един обвиняем, нито повече, нито по-малко, той не е обвиняем с по-особен статут", коментира още заместник-главният прокурор.

Заместник-главният прокурор коментира и причините за прекратяването на делото за смъртта на Чакъра. Според събраните по делото доказателства и изготвените експертизи няма виновни длъжностни лица, според окончателното заключение на експертизата няма извършени престъпления от длъжностни лица, обясни Сарафов. Той уточни обаче, че продължават разследванията по делата свързани с използването от страна на бившия премиер Бойко Борисов на "Авиоотряд" 28 и на военната авиационна техника.

Зам.-главният прокурор съобщи, че делото за случилото се в Лясковец е на финалната си права. Експертизата е категорична, че обвиняемият е вменяем, може да ръководи действията и постъпките си и носи отговорност за извършеното. Предстои окончателното привличане и предявяване на материалите на обвиняемия, заяви Сарафов.

Той коментира и днешния трагичен инцидент с асансьор в столицата, при който една жена загина, а друга е в тежко състояние. "Това е доста неприятен инцидент, аз самият ползвам асансьор, защото живея на 16-ия етаж, ще се води наказателно производство, ако има виновни лица, ще понесат наказателна отговорност. Тук е въпросът за отговорността на контролните инспекции, които трябва да надзирават тази наистина високо рискова дейност, а именно ремонтът и поддръжката на асансьори", каза Сарафов. Той не изключи прокуратурата да разпореди проверки по фирмите, занимаващи се с тази дейност.

Пеевски между Столипиново и "Унтер дер Линден"

Понеже истината се познава в сравнението, понякога тя трябва да се погледне в очите, макар и да е неприятна до сълзи. Вярно е, че не м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com