Племенник на Японеца: Питайте го как стана "г-н Киров" по времето на Флоров

9696
Племенник на Японеца: Питайте го как стана "г-н Киров" по времето на Флоров
Снимка: БГНЕС

Три дни столичният квартал „Факултета” е пълен с жандармерия. Причината – стрелбата срещу Кирил Киров-Японеца и синовете му, при която беше ранен един от синовете на Японеца – Януш.

Конфликът тлее от 2005 година, като тогава Японеца се разделя с племенника си Георги Любенов Петров-Йончо. След това нещата минават на база „след като не си с мен, си против мен”.

Жандармерия във "Факултета". Киро-Японеца спирал разпространението на наркотици в квартала

Жандармерия охранява квартал "Факултета" в София след вчерашната престрелка, при която беше ранен един от синовете на скандално известн...

Вчера, 3 май, Японеца заяви пред Люба Кулезич, че още през 2005 година Йончо го е поръчал. Бях дал актив от акции за няколко хиляди лева на Йончо да ги управлява, а тогава бях прострелян. Сигурно той се е полакомил да вземе активите, обясни Кирил Киров. Той отрече да се занимава с наркотици с мъглявото обяснение, че плащал милиони данъци и затова нямал мотив да поглежда към бизнеса с дрога.

Днес Йончо логично отрече думите на Японеца. Не мен пазят службите на МВР 20 години. Всеки един цигански глас е важен. Влезте в моята къща, вижте какво имам, вижте и в къщата на Японеца, призова Йончо. Държи ги с лични данни хората, всички се плашат от него, затова иска да се набърка в интернет бизнеса ми, да контролира нещата с гласуването и онлайн, добави той. На въпрос коя партия „пазарува” гласове във „Факултета”, Йончо отговори, че са „силните на деня”. Той не пожела да каже коя партия е спечелила на последните избори във „Факултета” – бил в чужбина по това време.

Мога да докажа доходите си – живея с 3000 лева на месец. Не печеля милиони от дрога като Киро. Да каже от 2007 година като дойде Станимир Флоров на власт в ГДБОП как стана изведнъж „г-н Киров”. Имам един апартамент на мое име само, заяви Петров. На хиляда процента мога да кажа, че за „Факултета” разпространението на дрога се държи от Японеца, подчерта Йончо.

Нямам повдигнато обвинение за убийство, заяви още Петров. Той каза, че не е протестирал срещу Японеца и е бил на друго място – в мол „Парадайз”. Петров отрече и да е стрелял срещу сина на Японеца – Януш, но каза, че бил пред къщата на Кирил Киров „с десет униформени”. Защо е бил там – един час по-рано „Киро и синовете му” отишли и пребили семейството му от бой. Петров разказа, че тъща му се обадила, докато бил в „Парадайз” и че са били пребити. Йончо викнал линейка и отишъл пред къщата на Киров. Там се появил Японеца със синовете си и „почнал да стреля като на сватба”. Бях повален на земята, за да бъда опазен – а защо ме задържаха, не знам, обясни Петров.

Простреляха един от синовете на Киро Японеца

Простреляха един от синовете на Кирил Киров-Японеца. Покушението е станалo около 17:15 пред дома му в столичния квартал "Факултета", ...

Пред Нова телевизия пострадала от Японеца твърди - Ани, че синовете му идвали да я сплашват и я били. Той беше съученик на брат ми, казва тя по адрес на Японеца. На 16 години играеше „тука има, тука нема”, после беше магистрален бандит и как стана такъв мастит бизнесмен, пита тя. Ани е била пребита от Японеца и синовете му, включително простреляния по-късно Януш. Тя има мозъчно сътресение. С дрога се занимава Японеца, казва и една от сестрите на Японеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com