Полицаят обвинен за побой над майка на две деца е в болница

18207
Полицаят обвинен за побой над майка на две деца е в болница
Снимка: Добринка Божилова

Полицаят, обвинен от майка на две деца, че я е пребил на столичната метростанция „Надежда”, е в болница. Информацията съобщи шефът на „Охранителна полиция” към СДВР Борислав Муеров.

Униформеният бил с одраскано лице. В показанията си служителят служител обяснил, че не е посягал на Добринка Божилова в метрото. Само я заключил с белезници, тъй като тя и придружителят ѝ се държали агресивно и били пияни, обяснява Нова телевизия. 

Снимки доказват полицейско насилие, МВР говори за пострадал полицай

За скандален случай на полицейско насилие съобщава във Facebook профила си Добринка Божилова. Жената твърди, че е публикувала свои сним...

И Божилова, и записите в метрото обаче го опровергават, тъй като на тях ясно се вижда, че Добринка не е изведена с белезници. Божилова и спътникът ѝ са с обвинение за хулиганство, а в МВР тече вътрешна проверка по случая.

За инцидента стана ясно миналия петък. Тогава Божилова публикува свои снимки след побоя във Facebook. Тя твърди, че състоянието ѝ е следствие от нанесен побой от полицай в стаята за охрана на метростанция Надежда. Инцидентът е станал на 18 януари към 21 часа.

Младата жена е публикувала и съдебно-медицинска експертиза, както и Постановление за привличане на обвиняем, издадено от 2 РПУ - София, в което се твърди, че жената е "извършила непристойни действия", нарекла полицая: "боклук" и го напсувала.


Версиите за полицейския побой на метростанция "Надежда" - тотално различни

На 18 януари тази година, Добринка Божилова изпраща свой приятел, който ѝ е бил на гости, до метростанция „Надежда”. Там из...


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com