Полицейско насилие - няколко полицаи бият безпомощно момиче

19502
Полицейско насилие - няколко полицаи бият безпомощно момиче
Снимка: БГНЕС

Брутална сцена на полицейско насилие, излъчена от „Господари на ефира”, беше коментирана от адвокат Марин Марковски пред Нова телевизия.

Любителски запис показва как на ул "13 март" в столицата няколко полицаи арестуват пийнало момиче, като я свалят на земата, ритат я, извиват ѝ ръцете, за да ѝ сложат белезници и викат подкрепление, без момичето дори да се съпротивлява. Приятелят на момичето също е ударен в гърдите, след като се моли на „служителите на реда” да не се отнасят така с момичето.

Дискриминацията на ромите и полицейското насилие - общото между България и Румъния

Корупцията в държавните институции остава един от основните проблеми в Румъния, който засяга всичките нива на обществото, се твърди в д...

Бруталният арест става, след като момичето не издържа на обида от „служител на реда”, който я нарича „пръдло” и му отвръща с "К'во "пръдло", бе? Кой пърди? А удари ме сега и мене, така както и него."

Първоначално разговорът между тях е спокоен. Докато тече разговор между единия от полицаите и момчето, униформеният му удря шамар. След това вече идват и репликите с „пръдлата”. Чуват се и други откъслечни фрази, една от които е на момичето: "Я не ми викай на мен fuck off, бе". По-късно единият от полицаите казва: "Хайде стига, стига. Ще те наритам".

Според Марковски тук има директно престъпление на полицаите. Законът за полицията позволява употреба на сила при съпротива при арест, а в случая такава няма. Имаме поне леки телесни повреди – трябва да се обясни и изясни кой от полицаите риташе момичето. Категорично вербалната обида не е оправдание за използване на сила. В докладната записка трябва да се отбележи обидата и да се търси отговорност от момичето за обида на длъжностно лице, но нищо повече.

Вече се знае кои са тези полицаи – знае са колко са екипите, къде са. Няма какво да се коментира, много лесно може да се разбере, категоричен е Марковски.

Полицаи пребиха предал се конекрадец, отказал им електрошока (Видео)

Конекрадец в Калифорния бе пребит от заловилите го 11 полицаи и това беше заснето от хеликоптер. Американецът Франсис Джаред Пусък отк...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com