Пострадала в ужаса във "Витиня": Видяхме смъртта си отпред

21315
Пострадала в ужаса във "Витиня": Видяхме смъртта си отпред
Снимка: www.botevgrad.com

Малко след 2 ч. тази нощ е възстановено движението в тунела "Витиня" на автомагистрала "Хемус" в посока Ботевград, където при тежката верижна катастрофа вчера загинаха трима души. Около полунощ е била извадена и последната кола, участвала в катастрофата. След това от АПИ са опесъчили тунела.

От катастрофиралите автомобили 10 са били тежкотоварни. По първоначална информация товарен автомобил и бус са се сблъскали и това е довело до катастрофата.

Ограничено е движението преди тунел "Витиня" в посока София

Разлята нафта и масло от спукан резервоар на тежкотоварен автомобил е причината за ограниченото движение по АМ „Хемус” пре...

Една от пострадалите в катастрофата разказа, че колата, с която са пътували, се е ударила три пъти в стената на тунела. Според нея на пътя е имало разлято масло: "Имаше много масло, колите не можеха да се задържат - и да не караш, те се хлъзгаха." Жената твърди, че съпругът ѝ е карал с 60 км/ч.

След сблъсъка те излезли от колата: "Бягаме към стената, оттам идва друг ТИР, продължават други коли. Как оживяхме не зная. Видяхме смъртта си отпред."

По разказа на пострадалата, пристигналите на място линейки не са могли да влязат в тунела веднага, за да помогнат на пострадалите. Първо е трябвало да бъдат разместени колите.

13 от пострадалите в катастрофата са настанени в 3 столични болници. Петима са в Св. Ана. Един шофьор е в реанимация.

В "Пирогов" е 9-годишно момиченце с травма на главата. То е в стабилно състояние, майка му има счупване на носа и е при детето като придружител. Вчера в "Пирогов" са били приети 60-годишна жена и 30-годишен мъж с тежки фрактури на рамото и подбедрицата. В момента те са в стабилно състояние без непосредствена заплаха за живота към момента.

Тапа на "Витиня" в посока София изнервя шофьорите в голямото прибиране

Голямото прибиране след поредицата от четири почивни Великденски дни към София и големите градове е в разгара си. Към 16,30 часа от пол...

Бременна жена е настанена в болница "Св. Анна" с гръдна травма, съобщи Антон Луков, завеждащ връзки с обществеността в болницата. „Бременната жена е във втория месец. Докарана е в "Света Анна" с гръдна травма, стабилизирана е, оставена е за наблюдение, тази вечер ще преспи в болницата. Няма опасност за живота ѝ”, каза той.

Заведено е досъдебно производство за неизвестен извършител.

От "Пътната полиция" призовават шофьорите да спазват указанията и да карат с повишено внимание и съобразена скорост. Пътната обстановка е нормална за сезона. Пътните настилки са преобладаващо мокри.

Припомняме, че вчера трима души загинаха, а десет бяха ранени при жестоката верижна катастрофа с над 50 леки и тежкотоварни автомобила в тунела "Витиня" на автомагистрала „Хемус”. Катастрофата стана малко след 13 часа. 

Вероятната причина за инцидента е несъобразена скорост и неспазване на дистанция, съобщи главен комисар Георги Костов, който бе на мястото на катастрофата.

Тежка катастрофа в тунела "Витиня", един човек загина*

Тежка катастрофа между два тира и четири леки автомобила е станала в тунел „Витиня”. Това съобщиха за агенция „Фокус&...

Снимка: botevgrad.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com