Повдигнаха ново обвинение на Цар Киро

15769
Повдигнаха ново обвинение на Цар Киро
Снимка: бгнес

 

След като вчера Пловдивската прокуратура обяви, че обиските в домовете на Кирил Рашков се извършват по разследване на неговата съпричастност със задържани преди това наркоразпространители, днес срещу известния като Цар Киро беше повдигнато обвинение за квалифицирана контрабанда. Той беше арестуван снощи, но отведен с линейка в болница, тъй като се почувствал зле.

Говорителят на пловдивската окръжна прокуратура Галина Андреева коментира обвинението срещу Рашков: "Вчера, без знанието и разрешението на митниците, е пренесъл през границите на страната, през КПП Капитан Андреево в случая, силно действащо отровно вещество - над 500 грама живак, което е забранено както от българското, така и от европейското законодателство. Установено е, че той е държал и транспортирал това вещество с цел търговия".

Цар Киро със съмнения за инфаркт

Арестуваният вчера за разпространение на наркотици ромски барон Кирил Рашков е прекарал нощта в болница заради съмнение за инфаркт. Той...

Към момента Рашков е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В рамките на този срок предстои да бъде внесен иска до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, информира БНР.

Задържаният се намира в болница поради лекарско заключение, че трябва да бъде поставен под наблюдение поне три дни, коментира Андреева.

На този етап прокуратурата не иска да коментира дали е открит наркотик у Рашкови, тъй като трябва да бъде направен анализ, с оглед прецизиране на всички обвинения. По тази причина не може да се коментира дали е открито нещо при обиските, информира "Фокус".

 

Арестуваха Цар Киро

Ромският барон Кирил Рашков, известен като Цар Киро, бе арестуван от спецполицаи в Пловдив. Това съобщава БГНЕС. Полицаи с маски на ли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com