Повдигнати са обвиниения на 7 от задържаните за случая на ГКПП Лесово

16383
Повдигнати са обвиниения на 7 от задържаните за случая на ГКПП Лесово
Снимка: БГНЕС

Повдигнали сме обвинения на 7 лица за случая с ГКПП "Лесово". Информацията съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Началникът на митническия пункт Димитър Колев е обвинен като ръководител на организирана престъпна група, дейността на която е получаване на подкупи. Той е задържан за 72 часа, информира БГНЕС. 

Лесово вече отвори врати, митницата работи нормално

След шумната акция на ДАНС и прокуратурата, при която бяха арестувани десетки митничари, ГКПП "Лесово" възобнови работа. Митническият ...

Чавдар Дюлгеров, началник смяна "Г", е задържан за 72 часа. На него са повдигнати обвинения за участие в ОПГ. Геогри Ванев, началник смяна "Б", е задържан за 72 часа. На него също му е повдигнато обвинение, като член на ОПГ. Димитър Шопов, зам.-началник на смяна "Б", Юрий Козницов, митнически инспектор от смяна "Г", задържан за 72 часа, Илия Илиев, зам.-началник на смяна В, парична гаранция от 2000 лв. и последният към момента обвиняем е Йоалита Бозукова, експерт "Приходи и такси" – тя е с парична гаранция в размер на 1000 лв.

Заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, обясни, че с тези лица не се изчерпват всички, на които ще им бъде повдигнато обвинение. По думите му към момента са разпитани 14 свидетели, от които и чуждестранни. Сред разпитаните има и служители на пункта, които разказват детайли от корупционната схема, информира "Фокус".

Операцията на граничния пункт "Лесово" се проведе през почивните дни. При нея ДАНС задържа служителите от двете митнически смени. Спецакцията продължи близо денонощие и заради нея се образуваха километрична колона от автомобили и камиони. Граничният пункт беше отворен вчера следобед.

Извършени бяха претърсвания на над 40 адреса, проведени бяха разпити и разпознавания, бяха иззети пари в левове и различна чужда валута.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com