Правосъдният министър на практика призна - трудно се вярва на прокуратурата

15421
Правосъдният министър на практика призна - трудно се вярва на прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Нормално е медиите да се фокусират върху тефтерчето на Филип Златанов, но моята работа е институциите да дадат ясен отговор има ли фалшифициране и какво. Засега ясен отговор няма, призна правосъдният министър Христо Иванов.

Дали тефтерчето, което „изчезна от театралната сцена”, ще попадне в доклада на ЕС за напредъка на съдебната ни реформа, не мога да кажа, но институционалната реакция със сигурност ще е там, убеден е Иванов. Изглежда точно в този аспект – институционалност, Румъния се справя по-добре, добави той пред Нова телевизия.

Миков намеква как случаят "Златанов" е налице заради краткия живот на 42-рото НС

Случаят с изчезването на тефтерчето на Филип Златанов е фрапантен пример на дисфункция на нашето правосъдие, каза председателят на БС...

Заедно с прокуратурата работим да дадем позитивен отговор на въпроса „Мога ли да вярвам на българската прокуратура”, продължи Иванов пред Нова телевизия. За първи път главен прокурор излиза с толкова дълбока програма за реорганизация на прокуратурата и съдебната система. Едно от предложенията е прокуратурата „да не е единна и централизирана” и прокурорите да не са пряко подчинени на главния прокурор. Времето се променя, затова и има този завой във виждането на прокуратурата, смята правосъдният министър.

Питайте г-н Цацаров какво има предвид, че винаги щяло да има Д.П. Моята цел е полето за действие на такива играчи да бъде стеснено и това е дългосрочен процес, не едностранен акт, продължи Иванов. На въпрос какво значение има, че съдиите и прокурорите ще се избират от различни органи, правосъдният министър посочи, че така се изглажда логиката на управление за функциите на съответната институция.

Аз тефтерче нямам, побърза да каже Иванов на въпрос какво си отбелязва по отношение на правосъдието.

На въпрос за евентуални промени в Наказателния кодекс в определена материя – например по отношение на Закона за движение по пътищата и по-строги наказания за определени нарушения, довели до смърт. В почти всички градове има пешеходни зони, но това понятие не съществува в Закона за движение по пътищата, споделя майката на прегазения в такава зона 4-годишен Паоло (бел. ред. – в Стара Загора). Иванов обеща, че ще има експертна среща, за да се обсъдят такива примери – убийство по невнимание на пътя = 3 години затвор.

Цацаров се озъби на "Протестна мрежа": Не прикривам нищо

Темата с изчезналите тефтерчета на злополучния бивш председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com