При спецоперация разкриха престъпна група за производство на канабис

7507
При спецоперация разкриха престъпна група за производство на канабис
Снимка: МВР

Престъпна група за производство и разпространение на наркотици е разкрита при спецоперация на ГДБОП, съобщиха от МВР.

Специализираната операция на ГДБОП се е случила на 31 юли на територията на София, селата Мърчаево, Подгумер, Долни Богров и вилна зона Чурек. Действията са осъществени под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Арестуваха баба, произвела канабис

Задържаха за денонощие възрастна жена от санданското село Поленица. 77-годишната е уличена в производство на наркотични вещества. В г...

В хода на спецоперацията са задържани членовете на организирана престъпна група, създадена с цел производство и разпространение на наркотици, предимно канабис, съобщават от МВР.

Обвинения за три престъпления са повдигнати на В.С. – като ръководител на престъпната структура (чл. 321, ал. 3, пр. 2 и пр., т. 1, вр. ал. 1 от НК 10), за отглеждане, както и за държане на канабис (чл. 354в, ал. 1, пр.2 и пр. 5 от НК и чл. 354а, ал. 1, пр. 4 от НК). Обвинения за участие в групата, както и за производство и за държане на наркотични вещества са повдигнати на К.С., Г.Я., Р.Н., В.С. и Х.П. За разпространение на наркотици е повдигнато обвинение на седмия член на групата – Н.Б.

Според събраните до момента данни, групата е действала от декември 2014 г. По указание на ръководителя, членовете й са създали три оранжерии за отглеждане на канабис в къщи в селата Мърчаево и Подгумер и вилна зона Чурек. Готовата продукция била складирана в дома на К.С. в София, откъдето била предавана за разпространение на дилъри от групата. Връзка с разпространителите поддържал лично ръководителят В.С. Изяснено е също, че производителите на канабиса не са поддържали връзка с пласьорите.

При извършените претърсвания и изземвания в дома на К.С., освен канабис, открити и осем пликчета с 255,88 грама амфетамин на таблетки. Намерен е и незаконно притежаван пистолет и осем патрона.

Хеликоптери търсят канабис в Петричко

Два хеликоптера търсят ниви с канабисови насаждения в огражденските села на община Петрич, научи Topnovini.bg. Тази мярка е необходима...

Действията по издирване и на други участници в престъпната група продължават.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на седмината задържани са наложени 72-часови мерки за задържане. Днес е внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на мъжете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com