При среднощна проверка установиха таксиджия без книжка

3837
При среднощна проверка установиха таксиджия без книжка

Шофьор без книжка и водачи без документи за осъществяване на дейност са резултатите от проверка на таксита в събота през нощта в София, съобщи Нова телевизия.

Пътните полицаи и инспекторите на "Автомобилна администрация" са проверявали дали водачите имат документи за извършване на таксиметрова дейност и дали спазват правилата на пътя, посочва Topnovini.bg.

Пушене и касова бележка - проблемите на такситата в София

Пушенето е проблемът, който дразни най-много клиентите при таксиметровия превоз. Това показва ново, тайно проучване на „Активни п...

След акцията са хванати водачи, които не са преминали психо тестове, и дори таксиметров шофьор без книжка. Сред констатираните нарушения са и спиране на спирки на градския транспорт и по бус ленти.

Част от водачите са били и без редовни документи. По време на акцията контролните органи проверявали и за превоз на нелегални мигранти чрез таксиметрови автомобили.

"Много водачи си позволяват през тъмната част да карат без квалификация за тази дейност, можете да видите един автомобил изцяло обозначен за такси, но да няма никакви документи за такава дейност. Има престояване на таксиметрови автомобили на спирки от градския транспорт, което е абсолютно забранено, има няколко водача, които нямат психологична годност", заяви Иван Христов от "Автомобилна администрация".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com