Приятели на убитата у нас британка са я предупреждавали да не идва в България заради престъпността

6848
Приятели на убитата у нас британка са я предупреждавали да не идва в България заради престъпността

Приятели на 67-годишната британска гражданска Джанет Елизабет Бенет, която беше убита в ямболското село Маломир, твърдят, че са е предупредили да не се мести в България заради високата престъпност в страната, пише британският в. Daily Mail.

В четвъртък миналата седмица британката беше убита по особено жесток начин, като е била нападната, докато разхожда кучетата си. Жената е живеела в България заедно с 70-годишния си болен съпруг от пролетта. В България двамата идват от Алтънкум, Турция.

42-годишен е задържан в Ботевград заради убийство

42-годишен мъж, криминално проявен, е задържан от полицията в Ботевград за извършване на тежко криминално престъпление. Вчера, 1 авгус...

Приятели на убитата казват, че те са я посъветвали да не идва у нас. Неин близък твърди, че тя е била следена преди да умре.

Британец, намиращ в Алтънкум, който познава Бенет от осем години казва, че много хора са се опитвали да я разубедят да идва у нас. „Ние всички знаехме, че там (България, бел.ред.) има много престъпност“, казва той за британското издание.

„Джан беше следена от мъж, от както пристигна в България. Тя ми изпрати няколко съобщения за това какво става, но въобще не си мислех, че ще се стигне до тук. Каква ужасна загуба“, казва друг приятел на британката.

Мари-Лоис Дауни, която е наела жилището на Джанет Бенет, след като британската напуска Турция казва, че Бенет е обичала котки и кучета, като заедно са се грижили за бездомните животни в комплекса, където са живеели. „След като имаше рак, тя беше много благодарна, че е в по-добро здраве. Много съм тъжна за Ник (съпруга на убитата, бел. ред.), на който тя ще липсва ужасно", казва още Дауни.

Задържан е убиецът на 60-годишна англичанка в Ямболско

Задържан е извършителят на жестоко убийство в Ямболско на англичанка. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, предаде "Фокус". Жената е б...

В Маломир живеят 28 британци от 790 жители на селото, пише британското издание.

Днес директорът на националната полиция главен комисар Христо Терзийски коментира в ефира на bT, че подозренията са, че задържаният е извършил престъплението под въздействието на алкохолно опиянение.

За нас причината е желанието да присвои вещи от убитата жена, допълни Терзийски. Неговото интелектуално ниво е много ниско, той е бивш затворник, човек с ниски морални качества

 

Израелски войници застреляха палестинец в дома му

Израелските войски са застреляли палестинец по време на операция в Западния бряг. Това е вторият такъв случай само в рамките на 24 часа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com