Присъдата на Златанов ясна до месец

15218
Присъдата на Златанов ясна до месец
Снимка: БГНЕС

Софийски апелативен съд (САС) ще реши в рамките на месец каква ще бъде присъдата на Филип Златанов.

По-рано прокуратурата поиска присъдата на бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, обявена от Софийския градски съд, да остане. Златанов бе осъден от СГС на 3 години и половина затвор ефективно, припомня БГНЕС.

По време на пледоариите по делото срещу Златанов днес, имаше едночасова почивка, тъй като му прилоша в съдебната зала. На въпроса дали е притеснен, Златанов отговори: "Разбира се, че съм притеснен. Човек, който се намира в моето състояние не вярвам да е спокоен, в смисъл срещу мене се води наказателно производство. Не е приятно на никой нормален човек да бъде тема номер едно в медиите. Аз съм обикновен човек, аз не съм свикнал на такова... и въпросите, които ми задавате в момента са точно в тази връзка", заяви той.

Преди да му прилошее на Златанов и да се прекъсне заседанието, стана ясно, че първата експертиза е по оригинални 29 страници от дневника на Златанов. Това каза пред съда вещото лице Валери Костадинов, изготвил експертиза за почерка на един от тефтерите на Златанов. Костадинов обясни, че всичко е написано в тези 29 страници, именно от Златанов. Костадинов е имал съмнение писаното да е от Искра Фидосова, но след като категорично е установил, че е от Златанов, тази версия е отпаднала.

Припомняме, че наскоро скандалните тефтерчета на Златанов с инициали на ключови фигури от обществения живот изчезнаха.

Градският прокурор на София Христо Динев разпореди незабавна проверка за откраднатите два тефтера. Тефтерите, които са доказателства по делото срещу Златанов, са били предоставени на вещото лице Стефан Бенчев за графическа експертиза с постановление на следовател от 30 септември 2014 г. На 29 октомври 2014 г. следовател е изискал обратно бележниците от Бенчев във връзка със заседанието по делото на Софийски апелативен съд. На 5 ноември 2014 г. Стефан Бенчев е подал сигнал в 06 РУП - СДВР, като уведомява органите на реда, че от автомобила му са изчезнали документи и лични вещи. Между документите са били и двата тефтера. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление "кражба".

В тефтерчетата на Филип Златанов се съдържа информация с указания кой да бъде "ударен" и кой "оправен". В тефтерчетата фигурираха инициалите - И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц., както и името на президента. На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор. Според запознати изчезването на тефтерчетата и липсата на заключение по назначената графологична експертиза може да срине делото.

Златанов се хвана за сърцето и съдът спря работа

Бившият шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов се почувства зле и заради тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com