Продължава делото срещу Бин Аладин

7447
Продължава делото срещу Бин Аладин
Снимка: БГНЕС

В Софийски градски съд (СГС) днес продължава делото срещу Салахедин Бин Аладин.

Бин Аладин е обвинен в опит за убийство от май миналата година. Тогава Бин Аладин наръга Тихомир Владимиров с нож на паркинга на Централни хали в столицата. По делото днес бяха изслушани свидетелски показания.

БГНЕС припомня, че по друго дело срещу Салахедин Бин Аладин Софийски градски съд го осъди на 12 години затвор. Алжирецът се призна за виновен за нападението над 20-годишната студентка Виктория Христова в София.

Съдът реши присъдата си Салахадин да излежи при първоначален строг режим. От нея да бъде приспаднато времето, в което той е в ареста от 6 ноември миналата година. Той трябва да плати и 35 000 лева кръвнина на Вики. Тя самата бе граждански ищец и частен обвинител по делото. Момичето поиска 70 000 за причинени неимуществени вреди.

Бин Аладин бе признат за виновен и за още два грабежа. Единият от 1 ноември 2013 г. над Радосвета Дакева и друг - на трима младежи от 2 ноември, от които искал да вземе мобилни телефони. Делото се гледаше по съкратената процедура, тъй като и Салахадин, и Александър Симеонов, който му помагал да избяга, признаха всичко, в което прокуратурата ги обвини.

За грабеж, придружен с опит за убийство, за което отговаря Аладин се предвижда наказание 15 - 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Прокуратурата поиска за него 20 години затвор преди редуцирането. Тъй като делото се гледа по съкратената процедура, съдът е длъжен да намали наказанието, което му определи с една трета. Така Бин Аладин ще лежи 12 години в затвора, а Александър година и четири месеца условно с 4 години изпитателен срок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com