Прокуратурата разследва "неизвестен извършител" след инцидента със Сидеров на Летище Варна

19901
Прокуратурата разследва "неизвестен извършител" след инцидента със Сидеров на Летище Варна
Снимка: БГНЕС

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител - това са действията, които прокуратурата е предприела по снощния инцидент с лидера на "Атака" Волен Сидеров и пасажер от редовния полет София - Варна на Bulgaria Air. Новината беше съобщена на брифинг от говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова

„Всички компетентни органи са работили цяла нощ. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, започнато е разследване за две престъпления - хулиганство и причиняване на лека телесна повреда. В хода на разследването, което продължава, са разпитани 22 свидетели, освидетелствани са 2 пострадали лица, назначени са 2 съдебни експертизи, назначени са действия за разпознаване. В тази хулиганска проява са участвали народни представители на партия „Атака”. На този етап, можем да кажем, че е взел участие председателят на „Атака” Волен Сидеров. Нито един от пътувалите депутати не е разпитан като свидетел”, обясни Арнаудова.

Докога?

Когато чуя името „Волен Сидеров”, първата ми интерпретация е скандал. За пореден път лидерът на „Атака” блесна ...

„В рамките на днешния ден, очакваме събиране на още доказателства. На този етап досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител. Не е извършена експертиза за употреба на алкохол. Иззети са всички видеозаписи”, добави Арнаудова. Тя не пожела да коментира свидетелските показания.

Историята

Според сайта "Варна утре" групата на „Атака”, която се е състояла от шестима мъже и три жени, е пътувала в самолет от София за Варна, който трябвало да кацне в 20:20 часа. В самолета Сидеров е разговарял с жена, която е пътувала във 2-ра класа, а той-в 1-ва класа. В един момент той я кани в 1-ва класа и започва разговор с нея. Най-вероятно тя е пътувала в неговата група, тъй като те са се познавали. Разговорът им минава на висок тон, той започва да вади документи, доста шумно е обяснявал на жената вътрешнопартийни неща. Той я кани в 1-ва класа, за да разговарят по техни въпроси. Един от пътниците, 30-годишен варненец, е бил възмутен от това шумно поведение на Сидеров, тъй като в един момент той крещи доста сериозно на спътничката си. Спорът помежду им се разиграва в автобуса между самолета и Летище Варна. Младежът се намесва в автобуса, когато разговорът на висок глас продължава. Тогава младият човек нарича Сидеров - „простак”, заради крясъците в разговора им.

Според свидетели Сидеров реагира и скача на бой на мъжа, който е доста едър и висок и добре сложен. Мелето е прекратено още в автобуса и всички благополучно слизат, минават през терминала, взимат багажа си и излизат на паркинга пред новия терминал на Летище Варна. Там скандалът се възобновява, разказват служители на летището и таксиметровите шофьори, които са били там. Причина за ескалацията е, че спътниците на Сидеров започват да принуждават пасажерите, които снимат с телефони случая, да трият записите. Това разказват очевидци на скандала, посочи Росица Пенкова от "Варна утре" пред Нова телевизия.

Волен вилнее на летище Варна

Волен Сидеров отново стана център на конфликт. Този път на летище Варна, предаде Дарик радио.Конфликтът е възникнал между Волен Сидеров...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com