Прокурорът, спрял сигнала срещу Пеевски, прекрати и проверката срещу Данов

22351
Прокурорът, спрял сигнала срещу Пеевски, прекрати и проверката срещу Данов
Снимка: БГНЕС

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов вече не е проверяван от българска страна за точене на помощи за безработица от френската социална система. Проверката е спряна от прокурор Боряна Бецова – същата, която спря проверката срещу неуспелия шеф на ДАНС и депутат на ДПС Делян Пеевски по сигнал на „Протестна мрежа”. Активистите обжалват решението.

Данов беше хванат в разследване на "Биволъ", че е създал архитектурно бюро и е работил в УАСГ, докато е вземал помощи за безработни във Франция. Той не отрече това и дори пред френската телевизия M6 го каза, но прекъсна интервюто, след като беше попитан защо е вземал пари за безработни от Франция, като е имал работа в България. На всичкото отгоре в същия репортаж на M6 представител на френските социални служби призна, че случаят няма да бъде разследван заради политически причини. Спред слуховете към Данов има интерес от френското разузнаване – лично висш полицейски служител дойде лично в България, за да оневини Данов.

Скандалният Данов за точенето на помощи за безработни: Какво толкова

Не мисля, че с 18 хил. евро съм допринесъл и докарал кризата в Европа. Това заяви бившият министър на инвестиционното проектиране Иван ...

Иначе Боряна Бецова се прочу и освен със спирането на проверката срещу Пеевски като водещо лице по проверката, прехвърлена на НАП срещу четирима активисти на „Протестна мрежа” – Антоанета Цонева, Асен Генов, Николай Стайков и Константин Павлов. Аргументът за спирането на проверката срещу Пеевски беше: "Единствено наличието на хипотетична възможност за неправомерно поведение не може да обуслови за действително извършено престъпление".

В Twitter френският посланик в България Касвие Лапер дьо Кабан написа следното по неин адрес: „Бецова каква ябълка е?”. Точно от интервю на Дьо Кабан пред bTV тръгна скандала със съдия Румяна Ченалова, която сега е остранена от поста си и има дисциплинарно производство срещу нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com