Ревизоро: Акцията на ГКПП Лесово е провал

23341
Ревизоро: Акцията на ГКПП Лесово е провал
Снимка: БГНЕС

Цялата операция, която се проведе през почивните дни на ГКПП Лесово, е огромен провал и прах в очите на обществото. Това заяви депутатът от Патриотичния фронт и бивш изпълнителен директор на агенция "Митници" Емил Димитров - Ревизоро

Разследващите органи установили, че едни пари са стигнали от Лесово до Бургас. Така и обаче не е станало ясно къде в София се носят рушветите. "Операцията не е голям успех, а голям провал. Спрели са на първото стъпало", категоричен беше в ефира на bTV бившият митнически шеф.

След седмица-две ще се види колко има ефект от акцията в Лесово

В Лесово се опитват да направят малко повече, отколкото обикновено. Но да не забравяме, че вече трета година върви подобно дело за ГКПП...

Той попита защо е било необходимо да се парализира един ГКПП заради акция, готвена от цели 4 месеца насам. По на депутата едната смяна е държана около 6 ч в стая. Хората били натръшкани, сред тях имало и болна жена.

"Държат се като мутри", възмути се Емил Димитров. В допълнение той отбеляза, че не за това е предназначен бюджетът от 1,4 млрд. лв. на МВР.

Отново за акцията - бившият минитнически шеф беше категоричен, че е хубаво, че въпросните митничари за били задържани. Те трябва да бъдат наказани. Отново беше повдигнат въпросът защо не се се стигнало още по-далеч. Неясно е и къде са отишли останалите пари, прибирани от началника.

Нито един от задържаните не е уволняван. Началникът на пункта Димитър Колев е назначен лично от шефа на митниците Ваньо Танов, а няколко от останалите служители на „Лесово”, закопчани при акцията на ДАНС, са били повишавани. През 2010 г. Колев бил задържан заради канал за парфюми, но не последвало уволнение. Това стана ясно от сводка, представена в студиото от Димитров. Той попита къде са останалите пари, които са били взимани от митничарите.

Повдигнати са обвиниения на 7 от задържаните за случая на ГКПП Лесово

Повдигнали сме обвинения на 7 лица за случая с ГКПП "Лесово". Информацията съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Началн...

Бившият митнически шеф беше категоричен: "ДАНС проспа КТБ и сега прави бомбастични акции заради бюджета, който предстои да бъде съгласуван. От ДАНС с нетърпение чакат парламентът да ги пита какво работят".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com