Резултатите от проверката по случая "Ана-Мария" ще са готови до петък

10048
Резултатите от проверката по случая "Ана-Мария" ще са готови до петък
Снимка: БГНЕС

До 10 октомври ще излязат резултати от разследването по случая с момиченцето аутист Ана-Мария, което вероятно е било сексуално насилвано в IV-o помощно училище в София. Това съобщи служебният министър на образованието Румяна Коларова. 

Тя подчерта, че каквито и действия да предприеме Министерство на образованието, те ще бъдат неефективни, ако не бъдат съвместно с Агенция за закрила на детето.

Шокиращо никой отговорен не казва нищо за проверката по случая "Ана-Мария"

Абсолютно скандално представители на МОН отказаха да коментират каква ще е проверката и кога изобщо е проверявано V-то помощно училище ...

„Не мога да предприема мерки преди да съм наясно с фактите. Имаме случаи, при които прибързаните мерки водят до наистина грубо пристъпване на интересите на всички заинтересовани страни”, заяви Коларова, цитирана от "Фокус".

Тя обясни, че още вчера е провела разговори с представители на полицията, които са я предупредили, че колкото повече шум се вдига, толкова по-малко вероятно е те реално да разкрият каква е ситуацията.

Във връзка с изказванията на заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева, в които тя заявява, че детето е имало проблеми, Коларова коментира, че всички тези деца стават лесна жертва и трудно могат да се защитят, но едновременно с това от тях трудно може да бъде получена достоверна информация и помоли да не се спекулира с думите й. „Не поставям под съмнение това, което детето казва”, добави Коларова. „Поставям под съмнение прибързаните изводи кой е виновен”, заяви Коларова и призова медиите да бъдат внимателни в това отношение, защото е тема, по която лесно може да се спекулира.

На въпрос откъде идва информацията, че детето само се съблича, Коларова отговори, че не е специалист, а е разбрала, че в училището се водят дневници, където се описва поведението на децата и това е записано преди да стане инцидента. „Детето е било там много кратно време, така че учителите не го познават много”, добави Коларова.

По думите й тя не знае да е имало други подобни случаи в същото училище. „Трима представители на МОН правят проверка с комплексни механизми за оценка на ситуацията. Това училище се слави с това, че има висока степен на сигурност, има и камери. Никой не може да очаква, че точно там ще се случи”, каза още Румяна Коларова.

МОН извърта нещата с момиченцето-аутист към инцидент, майката иска истината

Вземайки дъщеря си от главния вход на училището (IV-то помощно училище „Проф. Димитър Кацаров”), разбрах, че блузата ѝ е об...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com