Руснаци помагат на Цветан Василев, за да избегне съд в България?

32204
Руснаци помагат на Цветан Василев, за да избегне съд в България?

Визита от влиятелни руски бизнесмени е получил преследваният от българското правосъдие банкер Цветан Василев, твърди в свой материал агенция ПИК.

Според източници на агенцията с визитата бизнесмените са искали да убедят Василев да им прехвърли дяловете си в "Петрол". Руснаците са представители на голяма петролна компания.

Квесторите на КТБ искат да харчат милиони месечно

КТБ се управлява от квесторите. Отговарят ли те обаче на Закона за кредитните институции? Банката се сгромоляса под тяхно ръководство. ...

Именно "Петрол" е една от най-апетитните хапки в закъсалия роден бизнес. Фирмата бе придобита от банкера в началото на тази година чрез свързани с него компании. След като Василев попадна под ударите на закона, "Петрол" започна да се контролира от Гриша Ганчев, който успя да елиминира хората на Василев в борда на компанията.

В активите на "Петрол" влизат 340 бензиностанции в цялата страна, които осигуряват около 16% от пазара. Това е и причината за огромния интерес на руските бизнесмени. Те са обещали на Василев, че ако им преотстъпи петролната компания, са готови да го транспортират на по-късен етап с частния им самолет в Русия и след това да му осигурят постоянно убежище, в което да е на безопасна дистанция от родното правосъдие.

Припомняме, че злополучният банкер се предаде преди около три месеца в сръбския град Нови Сад. На 12 август Цветан Василев бе привлечен задочно като обвиняем. Наказателното преследване срещу него е за това, че от декември 2011 г. до 19.06.2014 г. умишлено е склонил главния касиер Маргарита Петрова и изпълнителния директор на КТБ Орлин Русев да се разпоредят със сумата от 206 милиона лева в полза на "Бромак".

Българската прокуратура настоява Василев да бъде екстрадиран в България, за да бъде изправен на подсъдимата скамейка. Подкрепата от сръбските власти и новата оферта от Русия, обаче могат да променят коренно ситуацията около банкера.

Василев: Крахът на КТБ бе заради частни интереси

Корпоративна търговска банка е жертва на една позорна кампания, организирана от политико-икономическия кръг на ДПС. Целта на кампанията...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com