СГП обвини зам.-кмета на Плевен за получаване на подкуп

11082
СГП обвини зам.-кмета на Плевен за получаване на подкуп
Снимка: БГНЕС

Заместник-кметът на Плевен Алексей Зелов получи официално обвинение от Софийската градска прокуратура.

СГП обвинява Зелов по два члена от Наказателния кодекс - чл. 302, т. 1, вр. чл. 301, ал.1 от НК. Съгласно чл. 302, т. 1 за подкуп, извършен от лице, което заема отговорно служебно положение, се предвижда затвяор от три до петнадесет години, глоба до двадесет и пет хиляди лева и конфискация до една втора от имуществото на виновния. По чл. 301, ал 1 наказанието е лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева. То е за длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се полага, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие.

ГЕРБ не знае за арест на заместник-кмета на Плевен, той не бил член на партията

Извършена е проверка от ДАНС и в момента текат следствени действия. За задържане на Алексей Зелов аз нямам информация. Към този момент...

Зелов беше задържан при специализирана операция на ДАНС. Той е руски гражданин със статут на постоянно пребиваващ чужденец в Република България. Зелов е арестуван при получаване на поискан от него подкуп в размер на 4000 лв.

След извършване на съответните процесуално-следствени действия по досъдебното производство Алексей Зелов е привлечен като обвиняем за това, че през месец април 2014 г. е поискал и на 22 април 2014 г. е получил и приел сумата от 4000 лв. (престъпление по чл. 302, т. 1, вр. чл. 301, ал.1 от НК). Лицето е задържано с постановление на СГП до 72 часа. Спрямо него ще бъде отправено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com