СГС остави в ареста кандидат за общински съветник

4256
СГС остави в ареста кандидат за общински съветник
Снимка: Thinkstock

Софийският градски съд остави в ареста кандидата за общински съветник от Самоков Трайчо Василев, съобщава БНР. В ареста остава и доведеният му син Владимир Андонов. Заедно с още двама души, те са обвинени в нападение над журналисти от Нова телевизия. Действията им съдия Ани Захариева определи като отличаващи се с висока обществена опасност.

Захариева извади обоснованото предположение за ключовата роля на Василев в нападението от разпитите на екипа на Нова телевизия и от малка част от останалите свидетели от махалата в Самоков, които досега са били разпитани.

СГС пусна от арест автокрадеца, вбесил Бойко Борисов

Софийски градски съд (СГС) пусна от ареста автокрадеца Ярослав Димитров, като го остави без мярка за неотклонение. По този начин СГС о...

На възражението на адвоката на кандидат общинския съветник, че клиентът му не е искал да разговаря с телевизионния екип, съдия Захариева отговори, че щом се е кандидатирал за общински съветник, значи е приел да бъде публична личност. Част от тази публичност са и материалите на медиите.

Пред съда самият Василев се оплака, че домът му е бил нападнат от журналистите и призна, че може би в опита си да се отърве от тях е избутал леко репортера Надя Ганчева. Поне до следващия четвъртък той и доведеният му син остават в ареста. С мярка за неотклонение парична гаранция са останалите нападатели.

На 14 октомври Софийският апелативен съд ще заседава по случая. Решението му ще е окончателно.

Днес Трайчо Василев каза, че вече не се говорело за Цветан Василева, а за Трайчо Василев. Той се е оплакал пред адвоката си, че се колебаел дали изобщо да иска от апелативните съдии промяна за мярката си за неотклонение.

СГС решава за екстрадицията на един основателите на "Техномаркет"

Софийски градски съд (СГС) ще проведе заседание утре, на 3 август, на което ще разгледа искането за екстрадиция на Николай Китов, член ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com