СГС пусна от арест автокрадеца, вбесил Бойко Борисов

7719
СГС пусна от арест автокрадеца, вбесил Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд (СГС) пусна от ареста автокрадеца Ярослав Димитров, като го остави без мярка за неотклонение. По този начин СГС отмени определението на Софийски районен съд.

Припомняме, че Ярослав Димитров e заснет на 14 август от охранителна камера да задига „Ауди“ и БМВ в София. Премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството се възмути, че 32-годишният мъж върши престъпления, докато е под домашен арест.

Крадецът, вдигнал кръвното на Борисов, остава в ареста

Софийският районен съд остави в ареста автокрадеца Ярослав Димитров, който бе заснет да задига БМВ и Ауди в подземен паркинг в кв. "Ман...

Според съдия Иван Коев няма доказателства, че Ярослав Димитров е човекът, който е откраднал BMW-то и аудитото от кв. Манастирски ливади и е записан от камерите, пише 24 часа. Съдията дори посочи, гледайки Яро, че не може да твърди с категоричност, че мъжът от записа на камерите и този, който е пред него, са един и същи човек.

Съдия Коев, който е докладчик по делото, се позова на две експертизи на записа от камери, направени от СДВР и НИКК. Според тях също не можело да се даде категоричен отговор, че Ярослав Димитров е човекът, записан от камерите. Експертите от НИКК откриват сходство в брадичката и овала на лицето между човека от записа и Яро, но заради колоните в гаража, шапката на главата на мъжа и тъмнината, не можело да са сигурни на сто процента.

Съдия Коев каза още, че всички 5-ма свидетели по делото са полицаи и затова техните показания не са убедително доказателство. Освен съдия Иван Коев, председател на съдебния състав, бе съдийка Вера Чочкова, която бе кандидат за главен съдебен инспектор.

Съдия Иван Коев е този, който ще гледа делото срещу Владимира Янева. Той е и магистратът, който оправда Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров за подкуп.

ВСС образува дисциплинарно производство срещу съдия Мариян Марков

Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу съдия Мариян Марков от Софийски градски съд заради забавени дела. Решен...

Във връзка със случая премиерът Бойко Борисов коментира мярката домашен арест на заседанието на Министерския съвет от 20 авуст. "Става дума за въпросния крадец, където човекът го е заснел как му обира двете коли", обясни Борисов. Той има заповеди за арест от Словения и две от Италия. 2013 г. е извършил кражба от жилище, а през 2014 г. - кражба на два мотора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com