Сериозният Цветанов похвали Светлозар Лазаров за акцията "Сертов"

10021
Сериозният Цветанов похвали Светлозар Лазаров за акцията "Сертов"

За всички беше ясно, че за изчезването на Петко Сертов има личен мотив. Ако имаше координация и експертиза, нямаше да се стига до такъв натиск върху семейството му. Това коментира бившият министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Видимо сериозен той похвали силно критикувания от партията на Борисов главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, наричайки операцията по издирването на бившия шеф на ДАНС "една от най-добрите акции на Лазаров".

Светлозар Лазаров: Още през декември беше ясно къде е Петко Сертов

Аз лично Петко Сертов не съм го чувал. Има си хора, които работеха по неговия случай. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лаз...

На въпрос дали вече не се иска оставката на главния секретар на МВР, Цветанов отговори: „Никога не трябва да забравяме белия автобус - когато бяха бити български граждани, които протестираха срещу това, което се случи в България. Никога не трябва да забравяме операцията „Лясковец", никога не трябва да забравяме начина, по който бяха използвани службите, за да се търси политически оттенък преди европейските избори, когато Орлин Алексиев беше споменат като един голям кокаинов крал, който се разхожда в България и осигурява трафика на наркотици. Това всичко беше с една-единствена цел - да бъде унищожена ГЕРБ, да бъде дискредитирана ГЕРБ и да може с подобни подходи и механизми, използвайки държавната машина, да бъде дискредитиран основния политически опонент, който успя да победи".

В допълнение обаче бяха отправени критики към професионалното ръководство на министерството, което първоначално съобщи, че Сертов не е напуснал страната, а след това се е оказало, че е. Пускането на хеликоптер също било излишно, категоричен беше Цветанов в ефира на БНТ.

Според бившия министър последствията на реформата "Йовчев-Бисеров" в МВР ще бъдат усещани още поне една година. По силата на тази промяна били унищожени важни звена в борбата с организираната престъпност. Освен това били съкратени над 800 служители, които трябвало да се занимават с обикновена полицейска работа.

Увеличаването на престъпността е закономерен процес, коментира още Цветанов. Според него тепърва ще берем плодовете от управлението на кабинета "Орешарски". 

СДВР: Петко Сертов е във видимо добро състояние

Снощи след 01:30 е получена телеграма, от която става ясно, че на 12.01 на ГКПП-Кулата влиза лек автомобил, управляван от Тодор Сертов,...

Реалните заплахи идват от липсата на реална интеграция на ромите. Ако продължаваме с този подход, това ще създаде голям проблем, категоричен беше депутатът от ГЕРБ. Според него ниският социален статус води до залитане в една или друга посока, визирайки наченките на ислямизация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com