Шефът на БДЖ "Товарни превози" обещава масови уволнения заради кражби

19567
Шефът на БДЖ "Товарни превози" обещава масови уволнения заради кражби
Снимка: БГНЕС

Темата с кражбите на нафта в БДЖ не е нова. Това заяви ръководителят на БДЖ „Товарни превози” Любомир Илиев.

Според Илиев кражбата на нафта в железниците „не е новина”. Ръководителят призна, че от 2012 година до 2014 година сметката на БДЖ „Товарни превози” за гориво е скочила с два милиона лева – по милион на година! Петър Бръснаров от звеното, което трябва да бори кражбите в БДЖ, обясни, че наистина консумация на нафта в превозвача се е повишила с близо 2 цистерни месечно. Данните са за 2014 година.

Разследват схема за кражба на нафта в БДЖ

На ръководството на БДЖ е разпоредена незабавна проверка на сигнал за кражба на нафта. Тя е разпоредена от министъра на транспорта, инф...

Всички лица, които са показани в репортажа на Нова телевизия, предизвикал скандала, ще бъдат дадени на прокурор, закани се Илиев. И добави, че ще има още по-мащабно разследване.

Оказа се, че човекът, който на практика е физическата връзка в кражбата, вече е хващан за същото нещо и още продължава да работи там. През 2013-та година са хванати 65 души заради кражба на нафта. Ще отстраним всички такива лица, обеща Илиев.

По думите му стоката сигурно се пласира на частния пазар, чрез дилъри. И уточни – от 83 GPS на гарите, които всъщност дават информация за горивото, в употреба са само 16! Те не работят от началото на 2014 година, каза Илиев. Стана и ясно, че може да се установи кой точно е повредил GPS-ите.

В „Товарни превози” още от 2008 година разходите за милиони си растат – с по два-три милиона лева на година. Извънредното работно време в БДЖ „Товарни превози” годишно например е 1,2 млн. лева. За мен това означава надписване, каза Любомир Илиев. И уточни, че административно с 10% всички разходни норми са намалени, а от 1 март ще бъдат намалени с още 10%.

На БДЖ им е нужна тежка реформа, смята шефът им

Без реформа за БДЖ няма бъдеще и това е ясно за всеки здравомислещ човек. Това заяви изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ&ldquo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com