Шефът на КАТ: Само на "Люлин" има тунел, където контролираме скоростта

6742
Шефът на КАТ: Само на "Люлин" има тунел, където контролираме скоростта
Снимка: БГНЕС

Каква точно е причината за възникване на верижната катастрофа, ще установява разследването. Това заяви началникът на „Пътна полиция” Бойко Рановски пред БНТ.

Рановски не коментира информацията, че е имало проблем със светлинната сигнализация във „Витиня”. Това е един нелеп инцидент, след ПТП между двама водачи, което води до всичко останало, обобщи полицаят. Той изрази несъгласие, че видеонаблюдение би предотвратило такива инциденти. Камерите могат да помогнат при разследване, но не и да спазват необходимата дистанция, посочи шефът на „Пътна полиция”.

Над дузина са пострадалите при верижната катастрофа на "Витиня"

Към този час пострадалите от верижната кастова в тунел „Витиня” са 13 души и са настанени в три столични болнични заведения...

По думите на Рановски само на третия тунел по магистрала „Люлин” за Перник има контрол на скоростта. Не знам, защо така се получава – толкова превантивни кампании, а хората си мислят, че на пътя са безсмъртни, каза комисарят.

Попитан дали по-строгите мерки за спиране на войната по пътищата, които МВР предложи в началото на седмица, Рановски изрази увереност, че мерките са достатъчно драстични. Става въпрос за мерки като дерегистрация на автомобил при хванати да карат без книжка и/или пияни.

Иначе равносметката от верижната катастрофа на "Витиня" е трима загинали и четиринадесет ранени. Движението на мястото на катастрофата е вече отворено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com