Шефът на митниците Ваньо Танов е проверяван от прокуратурата

10760
Шефът на митниците Ваньо Танов е проверяван от прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата проверява шефа на митниците Ваньо Танов, информира "Нова телевизия".

Проверката е стартирана по сигнал, според който Танов е провел нагласен конкурс за ръководна длъжност в агенцията. Тя е започнала на 15 април тази година, като до момента прокурорите са изискали всички документи по въпросния конкурс.

Ваньо Танов върна тестовете в митниците

Шефът на митниците Ваньо Танов върна тестовете за митничари, които имаше и през 2010 г. Всеки, който иска да получи работа в систем...

Става дума за проверка заради конкурса за шеф на отдел "Организация и управление на човешките ресурси", информира по-рано в. "Преса". На 23 февруари синдикатите от "Подкрепа" в митниците написаха писмо до финансовия министър Владислав Горанов, в което алармираха за корупционна практика във ведомството при назначаване на държавни служители. Според сигнала конкурсът е бил нагласен да бъде спечелен от определен човек – бившия началник на тази дирекция от първия мандат на Танов в митниците Елена Кирилова – Шчербакова.

На 23 февруари 2015 г. синдикалистите от „Подкрепа" в агенцията изпратиха писмо до министъра на финансите Владислав Горанов срещу допускането на Кирилова до конкурса. Той бе обявен първоначално на 6 януари 2015 г., а седмица по-късно на писмения изпит всички кандидати набързо са били елиминирани. Конкурсът показал, че няма подходящ външен експерт за длъжността.

Според "Подкрепа" Кирилова е едва шеста в класирането на предходния първи конкурс, но на вторият вече е победител и е класирана на първо място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com