Шокиращо никой отговорен не казва нищо за проверката по случая "Ана-Мария"

24969
Шокиращо никой отговорен не казва нищо за проверката по случая "Ана-Мария"
Снимка: Thinkstock

Абсолютно скандално представители на МОН отказаха да коментират каква ще е проверката и кога изобщо е проверявано V-то помощно училище „Проф. Димитър Кацаров”. В него учи болната от аутизъм Ана-Мария, за която има съмнения, че е пострадала заради сексуално насилие.

Оказа се, че директорът на училището вече е в болничен. Отговорните органи изобщо не дават информация, а журналистите не бяха допуснати в училището, като пазачът ги изблъска и заключи вратата. Учителите, идващи на работа, също не коментираха.

МОН извърта нещата с момиченцето-аутист към инцидент, майката иска истината

Вземайки дъщеря си от главния вход на училището (IV-то помощно училище „Проф. Димитър Кацаров”), разбрах, че блузата ѝ е об...

Майката на Ана-Мария - Радосвета Симеонова, отново разказа за деня, в който е разбрала, че се случва нещо нередно. Когато е проверила защо блузката на 13-годишната ѝ дъщеря е обърната, тя разбира, че момиченцето е без сутиен. Радосвета е почнала да пита какво се е случило и една от чистачките ѝ е казала, че сутиенът на Ана-Мария е на шкафчето ѝ.

Бащатата на детето е водил разговор с ръководството на училището и оттам излезли със следната теза: "Откъде да сме сигурни, че е дошла със сутиен?". Другите версии на училището - можело да бъде с два сутиена, можело да е съблякло сутиена в тоалетната.

Радосвета разказа пред Нова телевизия, че училището е било със специален режим и че децата с аутизъм много, много трудно, даже невъзможно, изпълняват прости моторно-двигателни функции. Сега Ана-Мария не иска да прави прости неща - да излиза от колата например. Детето е разказало на майка си как "чичкото я е карал да си сваля гащите", пипал й е дупето. Не знам как да говоря с детето, разплака се ужасената майка.

Жалбата за сваленото бельо е подадена на 29 септември. Десет минути персоналът на училището бягаше и не искаше да ме погледне в очите.

Откриха причината, водеща до аутизъм

Американските учени се доближиха до отговора на въпроса: „Какво точно предизвиква аутизма?” Те изяснили, че хората, страдащ...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com