Сигналът за пребитото бебе е подаден от болница Токуда

11395
Сигналът за пребитото бебе е подаден от болница Токуда
Снимка: Токуда

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването „Неделя 150” по БНР във връзка със сигналът за акушерката пребила бебе в столична болница.

Акушерката Емилия Ковачева остава в ареста

Софийският градски съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която преби 4-дневно бебе. По-рано наблюдаващият прокурор Николай Хр...

„Нека да изчакаме разследващите да установят защо е забавянето, но мисля, че не става въпрос за умисъл, а просто за идентифициране на проблема, който е съществувал. За съжаление, тук дори и институциите са безсилни и по този повод по-скоро трябва да се обърнем към себе си и към хората около нас”, посочи Бъчварова. По думите ѝ, камерите със записа от побоя са охранителни и не са свързани с МВР.

„Записите от тях са били иззети по този конкретен случай. Самият факт, че с такъв потрес се отнасяме към този случай, показва, че той наистина е прецедент в момента. Това ще ни накара тогава, когато изясним всички конкретни обстоятелства по него да помислим още допълнителни мерки за сигурност”, подчерта вицепремиерът.

„За съжаление, престъпността има такъв елемент, който е свързан с особености на личността, които много трудно могат да бъдат предвидени”, добави Бъчварова.

Тя обясни, че този случай е абсурден, защото противоречи на морала и на нормите на професионалната етика, но трябва да се помисли за това как такива случаи да бъдат неутрализирани с превантивни мерки.

Акушерката Емилия Ковачева: Не съм виновна

Не съм виновна, искам да се прибера вкъщи. Това каза пред Софийския градски съд акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com