След Владимира Янева и втори човек от ръководството на СГС си тръгва

17436
След Владимира Янева и втори човек от ръководството на СГС си тръгва

Заместник-председателят на Софийски градски съд Богдана Желявска подаде оставка, информираха от съда.

Желявска е подала заявлението си за оставка като зам.-председател на съда и заедно с оставката е посочила мотивите си, са казаали от СГС пред БГНЕС.

Преди седмица и.д. председател на СГС Владимир Йорданов отне правомощията на Желявска и на другата заместничка на съда Петя Крънчева. Преди това оставки подадоха съдиите Николай Димов и Иво Дачев. Това стана и след като председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова цялото ръководство на СГС да подаде оставки.

Владимир Йорданов оглави Софийски градски съд, след като досегашният му председател Владимира Янева бе отстранена. В края на февруари Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу Янева и срещу зам.-председателката Богдана Желявска. В крайна сметка обаче ВСС се отказа от производството. Янева бе отстранена заради започнало разследване срещу нея по скандала "Червеи", а срещу Желявска е образувано дисциплинарно производство заради проблемите със случайното разпределение на делата.

Преди седмица и.д. административен ръководител на СГС назначи за ръководител на Наказателното отделение съдия Евелина Папазян. Първо гражданско отделение се пое от съдия Евгени Георгиев, Търговското отделение на СГС от съдия Анжелина Христова, Въззивното гражданско отделение пое Хрипсиме Мъгърдичян.

Рокадата по върховете на СГС, извършена от временния ръководител Владимир Йорданов, дойде ден след като председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира, че няма доверие в досегашния ръководен екип на Градския съд. При подбора на съдиите, които вече отговарят и за случайното разпределение на делата, съдия Владимир Йорданов очевидно е търсил баланс. За разлика от съдиите Христова и Мъгърдичян, другите двама нови ръководители – на Наказателното отделение – съдия Папазян и на Първо гражданско отделение – съдия Георгиев, не членуват в Съюза на съдиите в България. За сметка на това съдия Евгени Георгиев е вицепрезидент на Европейската асоциация на съдиите за медиация.

Зам.-председателят на СГС няма никакво намерение да хвърля оставка

Лично аз не смятам да подавам оставка. Оставката е личен акт и морален също така и смятам, че нямам нарушения, които да налагат моята...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com