След дъжд качулка: Кастрева се извинила на майката на Ана-Мария

57907
След дъжд качулка: Кастрева се извинила на майката на Ана-Мария
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева се е извинила на майката на Ана-Мария. Кастрева обяснила, че думите ѝ относно това, че детето имало навика „да се разголва” били извадени от контекста.

Припомняме, че ресурсният учител на Ана-Мария Ирина Василева , която от години е работила с детето, сподели, че никой до момента не е забелязал детето да има подобни навици, свързани с махането на дрехи.

Кой ще скастри Кастрева?

На 7 октомври в страната "гръмна" поредния скандал, свързан с дете, сексуално насилие, дете със специални образователни потребности и д...

Майката на детето Радосвета Симеонова съобщи пред Нова телевизия, че случаят ще бъде поет от експерта в МОН Калоян Дамянов.

Тази сутрин Радосвета Симеонова внесе молба в 6-о РПУ гинекологичният преглед на дъщеря ѝ да бъде отложен, за да може детето да бъде подготвено психически за манипулацията.

Тя сподели, че е научила от медиите, че са иззети записите от видеокамерите.

От МОН са посъветвали майката да върне Ана-Мария в предишното 10-о ОУ в Перник, където тя се е чувствала добре и познава хората и средата.

Прокуратурата образува наказателно производство за блудство чрез принуда по случая "Ана-Мария"

Прокуратурата образува наказателно производство за блудство чрез принуда по случая с 13-годишната Ана-Мария, страдаща от аутизъм, съобщ...

На въпрос как се чувства детето в момента, майката отговори: „Дъщеря ми е детето, което „събираме”.

Радосвета Симеонова добави, че каквото и да се случва от страна на институциите не може да се почувства по-добре. Лъснаха изключително много дупки в системата.

Майката добави още, че медицинският преглед на дъщеря ѝ е бил отложен по препоръка на разследващите в „стремежа да не пречим на органите на реда и на всички останали да си свършат работата. Всички ми препоръчаха да изчакаме.”

Припомняме, че вчера прокуратурата образува наказателно производство за блудство чрез принуда по случая с 13-годишната Ана-Мария, страдаща от аутизъм. Милев уточни, че към този момент данните не са категорични и безспорни, но е по-добре да се прибърза, за да може да се извършат съответните експертизи -медицинска и психологическа на момичето, както и да се прегледат записите от видеокамерите в училището. 

Шокиращо никой отговорен не казва нищо за проверката по случая "Ана-Мария"

Абсолютно скандално представители на МОН отказаха да коментират каква ще е проверката и кога изобщо е проверявано V-то помощно училище ...

По-рано стана известно, че до 10 октомври ще излязат резултати от разследването по случая с момиченцето аутист Ана-Мария, което вероятно е било сексуално насилвано в IV-o помощно училище в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com