След седмица-две ще се види колко има ефект от акцията в Лесово

12656
След седмица-две ще се види колко има ефект от акцията в Лесово
Снимка: БГНЕС

В Лесово се опитват да направят малко повече, отколкото обикновено. Но да не забравяме, че вече трета година върви подобно дело за ГКПП Капитан Андреево. Това заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Не съм песимист – сега изглежда е направено малко повече, но въпросът е дали ще спре тази практика. В Турция също имаше такива акции и там виновните още лежат в затвора – интересно при нас дали ще стане така. Преди десетина години правихме изследване за корупцията по митниците – турските шофьори казваха, че „в България даваш 20 евро и ти връщат 10”. Но сега това се промени – всички искат, обясни Безлов в Нова телевизия.

Лесово вече отвори врати, митницата работи нормално

След шумната акция на ДАНС и прокуратурата, при която бяха арестувани десетки митничари, ГКПП "Лесово" възобнови работа. Митническият ...

Изследователят от Центъра за изследване на демокрацията посочи, че в Румъния има рязък спад на корупцията. А в България трябва след седмица-две да се отиде при Лесово и да се интервюират турски шофьори дали дават пари на границата – така ще се види има ли тенденция, смята Безлов. И добави – законът така го промениха, че трябва да се докажат 250 хил. лева отгоре, за да има отнемане на незаконно имущество.

Как се оправя това – бавно, трудно, с честа смяна на митничарите. И с инвестиция – но готови ли сме да я направим, попита риторично Безлов. Какво става, като смените този, който прибира „такса” на митниците?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими