Снимки доказват полицейско насилие, МВР говори за пострадал полицай

47587
Снимки: Доби Божилова

За скандален случай на полицейско насилие съобщава във Facebook профила си Добринка Божилова. Жената твърди, че е публикувала свои снимки. На тях е показано младо момиче, буквално обезобразено от бой.

Тя твърди, че състоянието ѝ е следствие от нанесен побой от полицай в стаята за охрана на метростанция Надежда. Инцидентът е станал на 18 януари към 21 часа.

ДАЗД обучава директорите на столични училища за реакции при насилие над деца

Експерти от Държавната агенция за закрила на детето започнаха днес обучение за превенция на насилието на директори на столични училища,...

Във Facebook профила си Добринка Божилова е публикувала и съдебно-медицинска експертиза, както и Постановление за привличане на обвиняем, издадено от 2 РПУ - София, в което се твърди, че жената е "извършила непристойни действия", нарекла полицая: "боклук" и го напсувала.

Ето какво пише в дневника на своя Facebook профил Добринка Божилова:

"В метростанция Надежда беше нанесен побой върху мен и мой приятел от униформен полицай в служебната стая, в която естествено, че нямаше камера, където влязох доброволно, тъй като бях без лични документи.

Детските анимации съдържат повече насилие от филмите за възрастни

В детските анимационни филми има повече насилие, отколкото във филмите за възрастни, предаде Франс прес, позовавайки се на изследване, ...

Хора, внимавайте, носете си личните документи. Споделяйте аблума, за да не се случи тази гадост на вас, на децата ви, на близките и приятелите ви в Република България!"

Божилова споделя и два документа - за какво е обвинена, а именно хулиганство и непристойно поведение по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс. Текстът гласи следното: "Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание".

Освен този документ, младата жена е публикувала и съдебно медицинско удостоверение. Заключението е следното – "на горния и долния клепач на дясното око има кръвонасядане с размери 5/4 см. Носът е силно оточен. По гърба на носа има кръвонасядане с диаметър 3 сантиметра. На горния и долния клепач на лявото око има мораво синкаво кръвонасядане и оток с размери 7/6 сантиметра. Клепачът на лявото око е напълно затворен. Във външния край на долния клепач на лявото око, успоредно на ръба на орбита му има рана с линейна форма, дължина 0,8 см., обработена с биологично тъканно лепило. Тези увреждания са резултат от действието на твърди тъпи предмети и могат да се получат по време и начин, както съобщава пострадалата".

Официалната позиция на МВР

На 18 януари около 21.00 часа на метростанция „Надежда“ служителка на касата поискала съдействие от сектор „Метрополитен” към СДВР. По нейна информация жена и мъж, във видимо нетрезво състояние, започнали да се държат грубо и арогантно, защото тя отказала да им продаде билети. Двамата продължили да отправят обиди и към пристигналия униформен служител. При опит да ги задържи, той леко е пострадал. Служителят е подал сигнал към колегите си от столичното Второ РУ. Пристигналият на място полицейски екип е отвел двамата в районното полицейско управление. По случая се извършва проверка, образувано е и досъдебно производство.

Конгоански кошмар - стотици убити по брутален начин

Гражданската война в Демократична република Конго, която продължава от години, е взела нови 184 жертви в последните два месеца. Група н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com