Спряха делото за присвояване срещу Цветан Цветанов

21936
Спряха делото за присвояване срещу Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) спря делото срещу зам.-председателя на ГЕРБ и бивш министър министър Цветан Цветанов за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров.

По делото депутатът бе оправдан на първата инстанция, предаде БГНЕС.

Цветанов и адвокатът му саботираха делото за клевета

Процесът за клевета срещу Цветан Цветанов е на път да приключи по давност. Делото беше заведено от съдия Мирослава Тодорова заради думи...

Причината делото да спре отново е депутатският имунитет на народния представител. За да продължи то, главният прокурор Сотир Цацаров трябва да поиска имунитета на Цветанов.

Прокуратурата повдигна обвинение на Цветан Цветанов на 22 ноември миналата година. В него е записано, че бившият вътрешен министър през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г. е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР, в общ размер на около 50 000 лева. МВР беше конституирано като граждански ищец по това дело и представи иск за парите.

По това дело Софийски градски съд (СГС) оправда Цветанов в края на май тази година. Веднага след това един от прокурорите по делото - Калоян Ангелов заяви категорично, че тази оправдателна присъда ще бъде протестирана.

Срещу Цветанов има общо три дела в съда.

Делото за подслушване срещу Цветанов продължава

В Софийски градски съд (СГС) продължава третото дело срещу бившия вътрешен министър по времето на ГЕРБ Цветан Цветанов. По него той е...

От Софийския градски съд по друго дело - за отказаните СРС-та, зам.-председателят на ГЕРБ чу осъдителна присъда. Четири години затвор му бяха отсъдени за това, че той пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции "Не!!!" на шест искания за СРС- та. Очаква се това дело да бъде гледано от втората инстанция САС на 12 ноември.

Третото делото срещу Цветанов за допустителство по служба във връзка с подслушването обаче така и не стигна до финал. На 16 октомври СГС спря делото, тъй като Цветанов вече бе избран за народен представител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com