Спряха още едно от делата срещу Цветан Цветанов

17024
Спряха още едно от делата срещу Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) спря и второто дело на Цветан Цветанов, стигнало до втора съдебна инстанция. Става дума за делото за неизпълнение на служебни задължения.

Така делото за отказаните СРС-та от бившия вътрешен министър, които са били разрешени от съдия, не успя да тръгне на втора инстанция. Това ще е така докато зам.-председателят на ГЕРБ има имунитет.

Орлин Тодоров ще свидетелства по делото за СРС–тата срещу Цветанов

Бившият началник на БОП – Велико Търново Орлин Тодоров ще бъде разпитан по делото за отказаните СРС-та срещу бившия вътрешен ми...

Днес - за разлика от предните две дела, които бяха спрени, адвокатът на Цветанов Менко Менков се съгласи с прокуратурата. Според него искането за спиране е основателно. Преди да спре производството САС докладва, че като свидетел нередовно призован е Калин Георгиев. Оказа се, че на адреса, който е посочен по делото, той е открит на третия път, информира БГНЕС.

По спряното днес дело бившият вътрешен министър Цветан Цветанов чу от градския съд осъдителна присъда от 4 години затвор. Те му бяха отсъдени, след като съдът го призна за виновен в това, че той, пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции "Не!!!" на шест искания за използване на специални разузнавателни средства (СРС).

Срещу бившия вътрешен министър има общо три дела в съда.

Две от тях вече бяха спрени в съдебна фаза - едното за допустителство по служба, свързано с подслушването още преди да приключи на първа инстанция – Софийският градски съд. Второто бе спряно на втората съдебна инстанция – Софийският апелативен съд преди да започне там. Става дума делото за присвояване на 50 000 лева в полза на бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. По него депутатът от ГЕРБ бе оправдан на първата инстанция.

Ново обвинение за неправомерно използване на СРС

Служителката на ДАТО Антоанета Първанова е обвиняема заради нерегламентиран достъп до информация, свързана с прилагането на СРС. Това...

Всички дела до момента срещу него са спрени с мотива, че Цветан Цветанов има имунитет като народен представител в 43-ия парламент.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание да снеме имунитетите на 5 народни представители – Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Георги Свиленски, Илия Илиев, Димитър Димитров, както и на представителя на Европейския парламент Сергей Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com